Dokuz yıllık firma sektörün öncüsü

Güncelleme Tarihi:

Dokuz yıllık firma sektörün öncüsü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2011 20:33

İzmirli girişimci kardeşler, Türkiye’nin ıslak yüzeye uygun ilk epoksi zemin kaplamalarını üreterek sektörde 200 ürüne ulaştı, rekabette fark yarattı.

Haberin Devamı

İKİ genç girişimci Hakan Uslu ve Güven Uslu’nun 2002 yılında İzmir’de kurduğu Brv Epoksi Poliüretan Sistemler A.Ş., kimya, sektördeki başarı öykülerine iyi bir örnek oluşturdu. “Brv” markasıyla Türkiye’de ilk kez, nemli yüzeylerde uygulanmak üzere tasarlanan ve yüzey astarının üzerine sürülen epoksi kaplamasını üreten firma, şimdi de insan ve çevre sağlığına uygun, içinde uçucu madde olmadığı için emisyon salınımı yapmayan Emission Free Epoksi’yi kullanıma sundu.

Amerika’da tanıdı

Amerika’da işletme eğitimi aldığı dönemde, endüstriyel tesisler, fabrikalar, otomotiv, turizm, sağlık sektörü ve hijyen gerektiren her yerde epoksi zemin kaplamalarının kullanıldığını farkeden Hakan Uslu, sektörün Türkiye’de de parlak bir geleceği olduğunu görerek, 2002 yılında yurda dönüşünde ağabeyi Güven Uslu ile Brv Epoksi A.Ş.’nin temellerini attı. Her türlü zeminde tozuma yapmayan, antibakteriyel özelliği bulunan, su yalıtımı sağlayan ve beton ömrünü uzatan özellikteki epoksinin Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde ar-ge çalışmalarına, ardından üretimine başlayan Hakan ve Güven Uslu, 5 yıl garanti verdikleri ürünün uzun kullanım ömrüyle sektörde giderek daha fazla tercih edildiğini belirtti. Hakan Uslu, Avrupa Birliği’nin, epoksi zemin kaplamasının yapılarda kullanımını zorunlu hale getirmesiyle, Türkiye’de de uyum yasaları çerçevesinde, epoksinin çok hızlı bir büyüme grafiği çizmeye başladığına dikkatleri çekti.

Haberin Devamı

BİN TON ÜRETİM

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Brv Epoksi Poliüretan Sistemler A.Ş. 200 kalem üründe yıllık toplam bin ton üretim gerçekleştiriyor. 5 bin metrekarelik alanda 75 kişiyle üretim yapan Brv, Türkiye’de geniş bayi yapılanması ve profesyonel uygulama ekibiyle de sektörde aranan marka konumunda. Üretiminin yüzde 75’ini iç piyasaya veren Brv, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, İran, Afganistan ve inşaat sektörünün hızla geliştiği Irak gibi ülkelere de ihracat yapıyor.

UYGULAMA ÖNEMLİ

Epoksi’nin Türkiye’deki ilk üretimi sırasında deneyimli isimlerden kurulu ar-ge birimiyle çalışmalara başladıklarını anlatan Yönetim Kurulu Üyesi Güven Uslu, ürün kalitesi kadar, uygulamanın da önemli olduğunu söyledi. Uslu, “Elinizdeki kaplama malzemesi ne kadar kaliteli olursa olsun, eğer uygulama ekibi başarılı değilse sonuç da başarısız olur. Bu nedenle profesyonel bir uygulama ekibi kurduk. Eğitimleri de fabrika olarak biz veriyoruz. 5 ürünle adım attığımız sektörde bugün 200 üründen oluşan geniş bir yelpazeye ulaştık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!