Doktor adayının isyanı büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Doktor adayının isyanı büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2009 00:00

İzmir’de tamgün yasa tasarısı, rotasyon uygulamaları, tıp fakültelerinin kontenjan artışı gibi sorunlar doktor adaylarının da ateşini yükseltti. Genç doktor adayları, AKP ve YÖK aleyhine sloganlar attı.

Haberin Devamı

SAĞLIK camiasının gündemindeki tamgün yasa tasarısı, rotasyon uygulamaları, tıp fakültelerinin kontenjan artışı gibi sorunlar doktor adaylarını da ateşini yükseltti. Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrencileri Kolu üyesi Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bir grup öğrenci, YÖK’e ve AKP Hükümetine, “Siyasi emellerinizi üniversitemizden uzak tutun. Ellerinizi bilim yuvalarından çekin” diye seslendi. DEÜ Hastanesi servis girişi önünde toplanan bir grup öğrenci hasta ve hasta yakınlarının da izlediği basın açıklamasında tepkilerini çeşitli sloganlarla dile getirdi. Açıklamayı 3. dönem öğrencisi Sezen İngilok yaptı.
Uysa da oldu uymasa da
İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Suat Kaptaner’in, eski DEÜ Rektörü Prof. Dr. Emin alıcı, Genel Cerrahi’den Prof. Dr. Cem Terzi’nin de dinleyenler arasında olduğu açıklamada İngilok, Türkiye’nin son zamanlarda plansızlık, programsızlık, altyapıdan yoksunluk ve “Ben yaptım oldu” anlayışının ayyuka çıktığı bir takıl uygulamalara sahne olduğunu söyledi. İngilok, “Ülkenin her yanından yükselen aklı başında itirazlara rağmen AKP hükümeti ve YÖK, ‘Uysa da oldu, uymasa da...’ yaklaşımında ayak diremektedir. Ancak biz, ülkemizin geleecği konusunda ciddi kaygıları bulunan üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri olarak bu gidişe ‘dur’ demek amacıyla bugün burada toplandık” dedi. YÖK’ün kontenjan artırımı dayatmasında bulunduğunu, yangından mal kaçırırcasına reform adı altında eğitimin deforme edilmeye çalışıldığını belirten İngilok, amacın, ülkede hekim sayısını ihtiyacın kat be kat üstüne çıkararak hekim iş gücünü ucuzlatmak ve işsiz hekimler ordusu yaratmak olduğunu söyledi, bu oyuna alet olmayacaklarını kaydetti. Kontenjan artırımı karşılığında üniversitelere doçent, profesör kadrosu verileceğinin belirtildiğini, bunun rüşvet olduğunu savunan doktor adayı genç kız, üniversitelerin ikiye- üçe bölünmesi isteğinin ardından da kadrolaşma amacının yattığını öne sürdü.
YÖK ve hükümete tepki
Öğretim üyelerinin rotasyona tabi tutulmasının insan hakları ile bağdaşmadığı da belirtilen açıklamada; “Hocalarımızı onların nereye hizmet ettiği belli insaflara terk etmeyeceğiz. Hocalarımıza dokundurmayacağız” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!