Doğurmak istemiyorum afişi ses getirdi

Güncelleme Tarihi:

Doğurmak istemiyorum afişi ses getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2012 00:00

İZMİR’in turistik İlçesi Çeşme’nin Alaçatı Beldesi’nde belediye ve veteriner Seçil Özyay’ın işbirliğiyle hazırlanan ve “Doğurmak istemiyorum” afişi kullanılarak sokak hayvanları için yürütülen kısırlaştırma kampanyasında büyük başarı sağlandı. İki yıl içinde 200 köpek ve 65 kedi kısırlaştırıldı.

Haberin Devamı

Başlatılan kampanyaya yaklaşık 30 hayvanseverden oluşan bir grup destek verdi. Özellikle grupta öne çıkan isimler Serap Yurdaer Erboy, Carolina Okman ve Taş Otel’in sahibi Zeynep Öziş kampanyaya katkı koydu. Gönüllü hayvanseverler kampanyayı çevreye duyurup, insanları bilinçlendirerek duyarlılıklarını arttırıyor. Veteriner Seçil Özyay, Alaçatı Belediyesi sınırları içinde kısırlaştırdıkları hayvanların hepsinin kuduz, iç ve dış parazit aşılarının yapıldıktan sonra küpelenerek alındıkları yerlere bırakıldığını söyledi.

Özyay, “Alaçatı Ot Festivali’nde yavru sokak köpek ve kedilerini ilk aşıları, iç ve dış parazitleri yapılmış olarak sahiplendiriyoruz. Ücretsiz olarak sağladığımız bu hizmetler için vatandaşların bize ulaşmaları sadece bir telefona bağlı. Yazlık yerlerin en büyük sıkıntısı yaz başında alınan yavruların yaz sonunda sokaklara terk edilmesi. Hedefimiz olabildiğince çok hayvanın üremesine engel olmak, hayvanların kontrolsüz popülasyon artışını ve sokaklara düşmesini önlemek. Bu konuda da gönüllü hayvansever arkadaşlarımızın işbirliğiyle insanlarımızı bilinçlendiriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!