Doğmadan ameliyat edilen bebek dünyaya getirildi

Güncelleme Tarihi:

Doğmadan ameliyat edilen bebek dünyaya getirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 00:00

Uşak Eşme’de, 25 yaşındaki Hatice-Ramazan Ok çifti, ilk bebeklerini 10 haftalıkken anne karnında kaybetti. Hatice Ok, ikinci kez hamile kaldı.

Hamileliğin 18’nci haftasında, erkek bebeğin karnının büyüdüğü görüldü, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’nde mesaneye giden yolun etle kapanması sonucu idrarını anne karnına atamadığı belirlendi.
Anne karnındaki sıvı oluşumunu da önleyen sorunu gidermek için ameliyata karar verrildi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faik Mümtaz Koyuncu ve ekibi, bebeğin karnında biriken idrarı bir boruylaboşalttı. İdrarını yapabilmesi için küçük stent takıldı.
Çıkarınca erken doğum
Bebeğin, 23’ncü haftada eliyle çıkardığı stent yerine takıldı. Olay yinelenince erken doğum kararı alındı, 7,5 aylık bebek 1 kilo 830 gram ağırlığında dünyaya getirildi.
Prof. Dr. Koyuncu, bebeğin idrar kesesinde oluşan et parçasının tamamının alınacağını belirterek, “Bir, iki operasyon daha gerekebilir. Yaşanan bu olay 5 binde bir görülen bir hadisedir” diye konuştu.
Yeni Doğan Servisi Yoğun Bakım Ünitesi’nden Uzm. Dr. Rengin Ayçiçek de, “Akciğerleri tam olarak olgunlaşmamış. Onun için gerekli tedaviyi vereceğiz. Böbrekleri ile ilgili sorunları konusunda da çocuk cerrahı arkadaşlarımız operasyon düşünüyor. Bebek bu yapılanlardan sonra inşallah iyi duruma gelecek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!