Dikkatli vatandaş şebeke çökertti

Güncelleme Tarihi:

Dikkatli vatandaş şebeke çökertti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2011 00:00

İzmir’de, park halindeki bir otomobilin plakasından şüphelenen vatandaşların ihbarı, kaza yapan araçlardan söktükleri immobilizer cihazlarıyla hırsızlık yapan şebekeyi açığa çıkardı.

Haberin Devamı

İZMİR Buca 63/3 Sokak’ta park halindeki otomobilde takılı bulunan 33 BAF 40 plakanın yapısından şüphelenen vatandaşlar, polise ihbarda bulundu. Harekete geçen ekipler, bir süre araç yakınında bekledikten sonra, plakası sahte olan otomobili çalıştırmak isteyen 49 yaşındaki F.G., 39 yaşındaki R.A. ile 17 yaşındaki A.T.’yi yakaladı.

Şasi numarasından yapılan araştırmada, otomobilin, İstanbul Bahçelievler’dan çalındığı tespit edildi. Zanlıların olay yerine geldikleri kiralık araçtan ise başka bir arabaya ait sahte belgeler, immobilizer (anahtar çıkarıldıktan sonra bazı elektriksel devreleri keserek motorun elektronik olarak kilitlenmesini sağlayan bir tür kilit sistemi) cihazı, araç anahtarları ele geçirildi.

Sahte belgelerden yola çıkan  polis, yine şebekenin İstanbul’dan çaldığı başka biri otomobili de 4/1 Sokak’ta buldu. Zanlıların, kaza geçiren araçlardan söktükleri immobilizer cihazlarını, yeni araç-ların elektronik aksamına uygun hale getirdikten sonra çalıştırarak çaldıkları saptandı. Zanlılar, işlem-lerin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!