Didim Rotary ile Kos Rotary kardeş oldu

Güncelleme Tarihi:

Didim Rotary ile Kos Rotary kardeş oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 15:05

AYDIN'ın Didim İlçesi'ndeki Rotary Kulübü konuk ettiği Kos Rotary Kulübü ile kardeşlik anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

Didim Rotary Kulübü'nün daveti üzerine Yunanistan'dan Didim'e gelen 20 kişilik Kos Rotary Kulübü heyeti, ilçede düzenlenen geceye katıldı. Gecede iki kulüp arasında kardeş kulüp protokolü imzalandı. Didim Beach Elegance Otel'de düzenlenen geceye CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Rotary 2440 Bölge Guvernörü Dr. Reha Akın, 2440 Bölge Asistan Guvernörü Selim Sır, 2440 geçmiş dönem Guvernörü Mecit İsçe, Didim Rotary Kulübü Başkanı Serkan Demirbaş, Kos Rotary Kulübü Başkanı Tasos Spirou, Didim Rotaract Kulübü Başkanı Serkan Bayar, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, CHP'li Didim Belediye Meclisi üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay iki ülke arasında kurulan dostluğun ve barış köprüsünün tüm dünyaya örnek olmasını diledi. Atabay, "Son yıllarda iki ülke arasında ve özellikle Didim ile Kos ve Leros gibi Yunanistan'ın şehirleriyle son derece güzel bir yakınlaşma var. Bundan 1 ay evvel biz de Leros adasıyla bir kardeşlik protokolü imzaladık. Akabinde Didim Rotary Kulübü ile Kos Rotary Kulübü arasında kardeş kulüp anlaşması imzalanmış olması, gerçekten beni son derece memnun etti. Aramızdaki bu deniz bizleri ayıran bir deniz değil, bizleri birleştiren bir deniz olmalıdır" dedi.
Rotary 2440 Bölge Guvernörü Dr. Reha Akın ise, "Bu bizim ortak denizimiz. 2007 yılında eşleştirilmiş maaş projesiyle başlayan ve bugüne kadar devam eden bir işbirliğimiz var. Mutlu sona iki tarafın da imzalamış olduğu protokolle ulaştık. Ben bu işbirliğimizin tüm dünyaya ve dünyadaki tüm komşu ülkelere örnek olmasını arzu ediyorum. Ben kendimi nasıl Kos'ta evimde gibi hissediyorsam, Kos'tan gelen misafirlerimizin de Didim'de kendilerini evlerinde hissettiklerini umuyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!