Dev destek

Güncelleme Tarihi:

Dev destek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2016 22:49

NEVVAR Salih İşgören Vakfı, İzmir’in eğitim, sağlık ve sosyal alandaki çalışmalarına yaptığı katkılara artırarak devam ederken, Türkiye ölçeğinde yardımlarına şehit Mehmetçiklerimizin çocuklarına yapacağı yardımla başlıyor.

Haberin Devamı

Hayırsever işadamı Salih İşgören’in 2010’da vefat etmeden bir süre önce kurduğu ve eşi ile birlikte adını verdiği Nevvar Salih İşgören Vakfı, kamuya yönelik gerçekleştirdiği hayırlarla İzmir’in yüz akı olmayı sürdürüyor. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun, “İzmir’e çok önemli eserler kazandırdık. Ama durmak yok. Hayırseverlerin adlarını sonsuza kadar yaşatmak için daha birçok büyük projelere imza atacağız” dedi. Bütün yetimlere sahip çıkmanın tüm toplumun sorumluluğu olduğunu vurgulayan Urgun, şöyle devam etti:

ANIT VE MÜZE YAPACAĞIZ

“Geçen yıl Ramazan’da bin ve Kurban Bayramı’nda bin 256 çocuğumuza bayram ve eğitim kıyafeti yardımı yaptık. Bu yıl Ramazan Bayramı’nda desteğimizi iki katına çıkararak 2 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza yardımlarımızı ulaştırdık. Şehitlerimizin çocuklarını da unutmadık. Hep onların yanında olduk, yine olacağız. Vatanımızı canı pahasına korumak için şehit olan Mehmetçiklerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek ve diğer duyarlı STK’lara da öncülük edebilmek adına 1 milyon TL eğitim yardımında bulunacağız. Daha önce benzer bir çalışmayı şehit polis çocukları için İzmir ölçeğinde yapmıştık. Bu desteği Türkiye geneline yaymak için çalışmalara başladık. Kurucumuz Salih İşgören sağlığında Şehit Aileleri Derneği’ne kullanmaları için bir ofis daire, Mehmetçik Vakfı’na Kordon’da iş yeri, TSK Güçlendirme Vakfı’na hem Kordon’da iş yeri, hem de İnciraltı’nda villa bağışlamıştı. Biz de geçen yıl şehit edilen Opr. Dr. Kamil Furtun adının verildiği bir yoğun bakım ünitesini Gaziemir’de hizmete açtık. Nisanda İl Müftülüğü’yle işbirliği içinde 4 ilçede şehitlerimiz için mevlit ve Kur’an okutup lokma dağıttık, gelenlere kitap hediye ettik. Önümüzdeki süreçte Buca ve Çiğli’de yapacağımız öğrenci yurtlarından birine şehit Savcı M. Selim Kiraz’ın, diğerine de şehit J andarma Teğmen Abdülselam Özatak’ın adını vermek için ailelerinden izin alacağız. İzmir’in asker, polis, sivil bütün şehitlerinin adını görebileceğimiz bir şehitlik anıtı ve hayat hikayelerinin ölümsüzleştirildiği İzmir Şehitler Müzesi yapmayı hedefliyoruz. Ne yapsak şehitlerimize olan minnet borcumuzu ödeyemeyiz.”

Haberin Devamı

ONLARA YETİŞEMEDİK

Haberin Devamı

İşgören çiftinin sağlıklarında İzmir’e kazandırdıklarını göz önüne aldıklarında bugüne kadar onlara yaklaşmakta bile zorlandıklarını söyleyen Erol Urgun, şunları kaydetti: “Vakıf olarak bize bir bayrak teslim edildi. Bizim görevimiz bu bayrağı götürebildiğimiz en ileri noktaya kadar taşımak. Hayırseverimizin sağlığında bize yönelik, ‘Ne hayır yapacaksanız valilik makamı ile koordineli hareket edin’ şeklinde sözlü vasiyeti vardı. Biz de değerli hayırseverimizin vasiyetinden ödün vermeden yapılan tüm hayırlarla ilgili dönemin İzmir Valisi’ne mutlaka bilgi veriyor, onayını alıyoruz. İzmir’de çok önemli misyon üstlendiğimizin farkındayız. Çünkü kentin hangi noktasına giderseniz gidin mutlaka hayırseverlerimizin adını görmeniz mümkün. Bunun sorumluğunun bilincinde önemli işlere imza attığımız düşünüyoruz. Ancak durmak yok. İzmir için çok önemli projelerimiz var. Bunları da kısa sürede hayata geçireceğimize inanıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!