Dert saçan kaçak

Güncelleme Tarihi:

Dert saçan kaçak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Özel İdare'nin otelinin işletmecisi kaçak restoran yaptı, eski vali ‘‘mühürlemeyin’’ dedi. Bu emri uygulayan belediye başkanına görevi ihmalden dava açıldı

ÇANAKKALE'de kentsel sit alanındaki Kordonboyu'nda Özel İdare Müdürlüğü'e ait 5 katlı Anafartalar Oteli'nin işletmecisi Ali Suda, 2 yıl önce belediyeden izin almadan onarım başlattı.

Yıkım kararı çıktı

SUDA, Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu onayıyla, 242 milyar lira harcayıp 6'ncı kat, çatı ve lüks restoran yaptı. Belediye Meclisi, ‘‘Kurulun onayladığı projede restoran yok’’ diyerek yıkım kararı verip kurula bildirdi.

Kurul iznini çekti

ANITLAR Kurulu da 3 metre 75 santim yüksekliğindeki çatı arasına sıkıştırılmış kaçak katı farkedince ‘‘Sehven verilmiş’’ diyerek, 13 ay sonra kendi onayını iptal etti. Ancak kaçak restoran mühürlenmedi.

Özsoy mühürletmedi

ÖZEL İdare, belediye ve kurul kararlarının iptali istemiyle Bursa 2'nci İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Kaçak katı yıktırmadığı için yargılanmasına karar verilen Belediye Başkanı İsmail Özay ise, ‘‘Benim suçum yok. Eski Vali Ekrem Özsoy mühürlememize izin vermedi’’ dedi.

Eski valinin yazılı emri var

İÇİŞLERİ Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı soruşturmadan sonra kaçak katı mühürlemediği için görevi ihmal suçundan yargılanmasına karar verilen Belediye Başkanı İsmail Özay, şöyle dedi: ‘‘Kaçak katı mühürleyecektik. Ancak eski Vali Ekrem Özsoy, 11 Ağustos 2000'de kaçak katın mühürlenmemesi için yazılı talimat gönderdi. Vali, idari amirimiz olduğu için emrine uyduk. Şimdi kaçak katı yapanlar yerine ben yargılanacağım. Yazılı emri mahkemeye sunacağım’’ dedi.

Haksızlığa biz uğradık

ANAFARTALAR Oteli işletmecisi Ali Suda ise restoran ve çatının kaçak olmadığını savundu. Suda, ‘‘Belediyeyi de bağlayıcı olan Edirne Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan onay alarak inşaata başladık. Belediyeye tadilat için müracat ettiğimizde ret yanıtı verdiler, Edirne de 13 ay sonra onay kararını geri çekti. Bu arada biz de 242 milyar harcayarak projeyi bitirmiştik, asıl haksızlığa uğrayan biz olduk. Yargı kararını verinceye kadar restoran ve barı çalıştıracağız’’ dedi.

5 katlı Anafartalar Oteli'nin 3 metre 75 santim yüksekliğindeki çatı arasına sıkıştırılan restoran ve bar, yıkım kararına rağmen tamamlanıp faaliyete geçti. İşletmeci Ali Suda, ‘‘Buraya 242 milyar lira harcadım. Müşteri kabul ederim’’ diyor.

Çanakkale'de kentsel SİT alanındaki Kordonboyu'nda Özel İdare Müdürlüğü'ne ait Anafartalar Oteli, şehrin gözde konaklama tesislerinden. Otele yeni eklenen restoran ve çatı ise kent gündeminden düşmüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!