Deride yeni yıl umudu

Güncelleme Tarihi:

Deride yeni yıl umudu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

EKONOMİK krizin olumsuz etkilerini üzerinden atıp, 2001'de ihracat atağına geçmek için çalışmalarını hızlandıran deri sanayicileri, izlenen kur politikasının değiştirilmemesi ve istihdam teşviği verilmemesi halinde hedefe ulaşmanın mümkün olmayacağını belirterek hükümeti uyardı.

KUR farkı nedeniyle, bu yıl ihracatın geçen yıla oranla yüzde 5 arttığına dikkati çeken Ege Deri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, ‘‘Oysa ihracat artışımız en az yüzde 20 olmalıydı. İleriye bakmalı ve 2001'de en az yüzde 30 artırmalıyız. Başka çare yok’’ dedi.

SEKTÖRÜN beklentileri ve durumunu anlatan bir rapor hazırladıklarını belirten Galiko, ‘‘Raporu Devlet Bakanı Tunca Toskay ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'na sunduk. Öncelikli talebimiz ise kur farkında izlenen politikanın değiştirilerek ihracatçının korunması’’ diye konuştu.

BUNUN yanı sıra istihdam ve enerji teşviği ile pazarlama ve finansman sorunlarının çözümlenmesinde destek beklediklerini ifade eden Galiko, ‘‘Eğer isteklerimiz yerine gelmezse, önümüzdeki yıl da ihracat artmayacak ve 2001'de Türkiye'de deri ihracatçısı kalmayacak’’ dedi.

DÜNYADA krizin etkilerinin aşıldığına dikkati çeken Galiko, özellikle Avrupa'da Türk pazarına büyük talep olduğunu söyledi. Ancak kur farkı nedeniyle rakamların yüksek olduğuna işaret etti, ‘‘Sorunlarımızı 2001'de çözümlersek ihracat hamlesi yapacağız. Türk ihracatçısında da dinamizim var’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!