Derici bavula yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Derici bavula yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ege Deri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Ege Bölgesi’nde deri ihracatının geçen yıla göre yüzde 19 gerilediğine dikkati çekti, ‘Yaşamak için başka çaremiz yoktu’ dedi

EGE Bölgesi'nde bir önceki yıla göre yüzde 19 gerileyen deri ihracatı, sanayiciyi bavul ticaretine yöneltti. Ege Deri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko, Euro bazında yapılan ihracatın gelir kaybına neden olduğunu, bu nedenle ihracatçının bavul ticaretinin hareketli piyasaya kaydığını söyledi.

Bu tabloyu arzu etmezdik

KUR politikasının elverişsizliği nedeniyle deri sektörünün ihracat yapmaktan kaçınır hale geldiğini ifade eden Galiko, ‘‘Kur artışı ile enflasyon orantılı olmadığı için ihracatta hem düşüş, hem de zarar oluştu. Bu da ihracatçıyı dış pazarlar yerine İstanbul pazarına yöneltiyor. Bu tabloyu arzu etmezdik. Ancak, yaşamak için başka çare yok’’ dedi.

Bir an önce çözüm yolu bulunmalı

JAK Galiko, bavul ticareti sezonunun da yakında sona ereceğini, dolayısıyla ihracatçının zor durumda kalacağını belirtti, ‘‘İhracat sektörünü zarardan kurtaracak bir yol bulunması gerekiyor. Ülkede enflasyon yüzde 35 ilan ediliyor, kurlar yüzde 10 artıyor. Bu şartlarda ihracatın devam etmesine imkan ve ihtimal yok’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!