'Denizyıldızlarından kardelenlere'

Güncelleme Tarihi:

Denizyıldızlarından kardelenlere
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2014 10:44

ULUSLARARASI Aktivist Sanatçılar Birliği, Hakkari Valiliği ve Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Denizyıldızlarından Kardelenlere' adlı yardım kampanyasıyla Hakkari'nin Merkez Çimenli Köyü İlkokulu ile Taşbaşı Köyü Ortaokulu'nda eğitim gören 700 öğrencinin giysi ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanacak.

Haberin Devamı

Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşayan, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Fotoğraf Komitesi Başkanı İskan Kazak, kampanyaya Ege ve Akdeniz'in sularındaki denizyıldızları ile Hakkari'de karların altında boy atan kardelen çiçeklerinden esinlenerek 'Denizyıldızlarından kardelenlere' isminin verildiğini söyledi. Sanatçının yaşadığı ülkenin sorunlarına duyarsız kalamayacağını ifade eden Kazak, "Bu gibi konularda biz sanatçıların daha aktif görev almaları gerekiyor. Bu amaçla Hakkari Valiliği ile temasa geçerek bu projeyi hayata geçirdik. Kısa sürede beklenilenin üzerinde ilgi gördü. İlk olarak Datça Belediyesi yardım elini uzattı. Ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi kampanyamıza destek verdi. İstanbul ve İzmir'den birçok firma gönüllü olarak öğrencileri giydireceklerini bildirdi. Şuana kadar 500 çocuğumuzun ihtiyacı karşılanmış durumda. Kampanyanın bitiş tarihi 20 Ocak'a kadar sayının 700'ü aşacağına inanıyorum" diye konuştu. Kazak, yapılacak yardımların Uluslararası Aktivist Sanatçılar birliği adına Hakkari Valiliği ile Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilebileceğini kaydetti.

Denizyıldızlarından kardelenlere

YAZ TATİLLERİNİ DATÇA'DA GEÇİRECEKLER
Bu kampanyasının başlangıç olduğunu vurgulayan Kazak, "Bu projeyle batıdan doğuya uzanan dostluk ve kardeşlik köprüsü değişik etkinliklerle devam edecek. 2015 yılı içinde bölgemizdeki denizyıldızı çocuklarımızı, Hakkari'de düzenlenecek yayla şenliklerine götüreceğiz. Hakkari'deki kardelen çocuklarıyla birlikte olmalarını sağlayacağız. Temmuz ayı içinde de Hakkarili çocuklar, yaz tatili için Datça'ya gelerek denizyıldızı çocuklarıyla birlikte olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!