Denizlili sanayiciden enerjiye mercek

Güncelleme Tarihi:

Denizlili sanayiciden enerjiye mercek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 01:35

DENİZLİ Sanayi Odası, sektörlerle ilgili teknik inceleme gezileri kapsamında Zorlu Enerji'nin Kızıldere'de bulunan Sarayköy Jeotermal Enerji Santrali ve Bereket Enerji'nin Feslek Hidroelektrik Santrali'ni gezerek incelemelerde bulundu. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli'deki enerji yatırımlarının son yıllarda hız kazanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı


Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet teknik geziler kapsamında Aynes Gıda ve Ata Sancak Çiftliği'ne yaptığı inceleme gezilerinin ardından Zorlu Enerji'nin Sarayköy Elektrik Santrali ile Bereket Enerji'nin Feslek Hidroelektrik Santrali'ni gezdi. Vali Abdülkadir Demir ile Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu'nun da katıldığı ziyarette Türkiye'nin en büyük jeotermal elektrik santrali olan Zorlu Sarayköy Jeotermal Tesisi'nde üretim hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Buharkent'in Feslek Beldesi'nde kurulu Bereket Enerji'ye ait 8 MWh'lik elektrik üretim kapasitesine sahip Feslek Hidroelektrik Santrali'ni de gezen Sanayi Odası yöneticileri, 28 metre yüksekten düşerek elektrik üreten tesis hakkında bilgi aldı. Geziyi değerlendiren Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, enerjinin son yıllarda yıldızı parlayan sektör olduğunu belirtip, "Sadece Türkiye'de değil, Denizli'de de enerji yatırımlarının hız kazanmış olması bizleri sevindiriyor. Özellikle Denizlili iş adamlarımızın gerçekleştirdiği bu olağanüstü yatırımları ve tesisleri yerinde inceleyerek biz de bu konuya verdiğimiz desteğin ve önemin altını çizmek istedik. Bu tesisleri Denizli'ye ve ülkemize kazandıran girişimci ruhu örnek almak gerekiyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!