Denizli'de her üç kişiye bir araç düşüyor

Güncelleme Tarihi:

Denizlide her üç kişiye bir araç düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2012 15:00

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli'de 289 bin motorlu aracın trafikte seyir halinde olduğunu, her üç kişiye bir araç düştüğünü söyledi

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) işbirliğiyle Karayolu Trafik Güvenliği kapsamında düzenlenen Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi Toplantısı, Kelleci Kardeşler Restoran’da yapıldı. Toplantıya Vali Abdülkadir Demir, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan, TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Musa Çelikkol ile ticari araç sürücüleri ve davetliler katıldı.
TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, yol ve trafik güvenliği konusunda şoför esnafını bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, trafik kazalarını önlemek ve hizmet kalitesinin arttırılarak kamu güvenini kazanmak için toplantı düzenlediklerini söyledi. Geçen yıl başlanan toplantıların ilk etapta 19 ilde uygulanacağını, verimli sonuç alınması durumunda tüm Türkiye’ye yayılacağını kaydeden Apaydın, şoförlerin trafik güvenliği konusunda bilinçli olmaları için federasyon olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Yusuf Avan da, trafik kazalarının tüm dünyada önemli sorunların başında geldiğini, kazaların yüzde 30’unun kalkınmış, yüzde 70’inin ise kalkınmakta olan ülkelerde meydana geldiğini söyledi.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, son 10 yıl içerisinde Türkiye’de trafik ve ulaşım hizmetleriyle ilgili önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. Son 10 yılda 20 bin kilometre bölünmüş yol çalışması yapıldığını, ticari araçların çalışmasına yönelik özel standartlar getirildiğini, eski araçların trafikten men edildiğini belirten Demir, “Meydana gelen kazaların nedenlerine bakıldığında yüksek oranın insan hataları yüzünden olduğu görülüyor. Özellikle ticari araç sürücüleri, günlerinin büyük kısmını araç üzerinde geçiriyor, geçimlerini buradan sağlıyor. Onların trafik güvenliği konusunda eğitilmeleri, başarıya ulaşılması açısından çok önemli” dedi. Denizli’deki teknik verileri de katılımcılara aktaran Vali Demir, 2011 yılında 70 bin 131 aracın trafiğe çıktığını, 2012 yılının şubat ayı rakamlarına göre Denizli’deki toplam araç sayısının 289 bine ulaştığını söyledi. Denizli’nin nüfusu ele alındığında her 3 kişiden birisinde motorlu araç olduğunu belirten Demir, “Bu işimizin çok kolay olmadığını gösteriyor. Araç sayısı çok önemli bir rakama ulaşmış. Dolayısıyla bu yoğunluğun bir şekilde yönetilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından trafik güvenliği ile ilgili desteklerinden dolayı Vali Demir’e ve trafik güvenliğine uyan şoför ve kamu görevlilerine plaket verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!