Denizli’ye yakın takip

Güncelleme Tarihi:

Denizli’ye yakın takip
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstütüsü Müdürü Prof Dr. Ahmet Mete Işıkara, Denizli'deki depremlerin yakın takibe alındığını açıkladı. Işıkara, ‘‘Denizli'ye 40 kilometre mesafede bulunan Uşak Karahallı Sabit deprem istasyonunu, Türk Telekom'la bağlantıya geçip on-line istasyona dönüştürdük. Artık 2 şiddetinden büyük depremlerini anında takip edebiliyoruz’’ dedi.

KENTİN çöküntü havzaları üzerine kurulduğunu söyleyen Işıkara, ‘‘Denizli'de 21 Nisan'dan itibaren 130 deprem etkinliği belirledik. Denizli'deki depremler 5.6 şiddetinden büyük değil. Ancak bu etkinlikleri on-line sistemle izleyip, yakın takibe almak gerekiyor. Biz de bunu yaptık’’ diye konuştu.

Önceden bilinmez

BATI Anadolu’da bu tür deprem ektinliklerinin görüldüğünü ifade eden Işıkara, ‘‘Kütahya'nın Tavşanlı, Balıkesir'in Savaştepe ve Sındırgı, Manisa'nın Soma, Kırkağaç ve Akhisar ilçelerinde de zaman zaman Denizli'dekilere benzer yer hareketleri görüldü. Ancak bu etkinlikler büyük bir deprem getirmedi. Ancak bizim, depremleri önceden belirleyen bir teknolojinin olmadığını kabul etmemiz gerekiyor’’ dedi.

TÜRKİYE'de deprem gerçeğinin olduğunu, ancak 17 Ağustos depremindeki büyük kayıpların hem devleti, hem de vatandaşı harekete geçirdiğini ifade eden Işıkara, ‘‘Gerekli tedbirlerin alınması ve deprem bilincinini oluşturulması önemli. Aksi takdirde, bu büyük kayıpları yaşamaya devam ederiz.’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!