Denizli’nin adını dünyaya duyurdu

Güncelleme Tarihi:

Denizli’nin adını dünyaya duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 00:00

Akova Tekstil’in sahibi Betül Kulaklı Ağanoğlu’nun tasarlayıp ürettiği desenler büyük ilgi görüyor. ABD ve İngiltere’nin en çok satan ev tekstili dergileri Elle Decoration ve House Beautiful’a konu bile oldu.

Haberin Devamı

DENİZLİ’nin başarılı iş kadınlarından Betül Kulaklı Ağanoğlu, sahibi olduğu tekstil firması için tasarladığı desenlerle adından söz ettirmeyi başardı. Denizli Belediyesi’nde bir dönem meclis üyeliği de yapan Ağanoğlu’nun tasarladığı desenler, ABD ve İngiltere’nin en çok satan ev tekstili dergileri olan Elle Decoration ve House Beautiful’a konu oldu.

Eşi İbrahim Ağanoğlu’yla birlikte 1993’te Akova Tekstil’i kuran Betül Kulaklı Ağanoğlu, ev tekstil ürünleri üretimine başladı. Yunanistan’a ihracat yapmaya başlayan Ağanoğlu, şirketinde üretilen ürünlerin desen tasarımlarını da kendisi çizdi. British Home Store’la çalışmaya başlayan Betül Kulaklı Ağanoğlu, 2000’li yıllarda büyük Amerikan markalarının desenlerini üretti. Ağanoğlu tarafından ‘Akova’ markasıyla tasarlanan yaklaşık 300 bin nakışlı havlu ABD pazarına girerek, Amerikan markalarının önüne geçmeyi başardı.

Devlerle çalışıyor

Haberin Devamı

2002’de ‘yılın başarılı iş kadını’ seçilen Betül Kulaklı Ağanoğlu, özgün tasarımlarıyla dünya markalarına damgasını vurdu. Dünyaca ünlü İngiliz dizayner Tricia Guild’le ortaklaşa desen çalışmaları yürüten Ağanoğlu’nun koleksiyonları iç piyasada da yer buldu. Bugün 100’e yakın Türk mağazasında Betül Kulaklı Ağanoğlu’nun desenleri satılıyor. Bunların arasında English Home, YKM, Taç, Linens gibi markalar da yer alıyor. Son olarak bu ay içinde ABD’nin ve İngiltere’nin en çok satan ev tekstili dergileri olan Elle Decoration ve House Beautiful’da Ağanoğlu’na ait desenler yayınlandı ve uluslararası ev tekstili camiasında takdirle karşılandığı yazıldı.

İki koleksiyon daha hazırlıyor


Betül Kulaklı Ağanoğlu, “Aqua&Cotton” ve “Betty&Pretty” adında iki yeni koleksiyon hazırlıyor. Bu koleksiyonlar da farklı çizgileri ve özgün tasarımlarıyla yine ünlü markaların gözdesi olmaya aday. İki çocuk annesi Ağanoğlu, kendi tarzını motiflere yansıttığını belirterek, “17 yıldan bu yana eşimle birlikte tekstil sektöründeyim. Ev tekstili ürünlerinin üretiminin yanı sıra kendi ürünlerimizin tasarımlarını da ekibimle birlikte ben yapıyorum. Tasarımlarımın ünlü markalar tarafından beğeniyle karşılanması beni daha da kamçılıyor. Yeni koleksiyonumun da beğeniyle karşılanacağını umuyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!