Deniz’in dünyası Seramik Denizi

Güncelleme Tarihi:

Deniz’in dünyası Seramik Denizi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2010 00:00

Hediyelik eşya sektörünün müthiş bir emek ve yetenek gerektiren alanı seramik, İzmir’de genç bir çiftin elinde hayat buluyor.

Haberin Devamı

1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Tasarım Bölümü’nden mezun olduktan üç yıl sonra yolları seramikle bütünleşen Deniz ve Hasan Semenderoğlu, ürünlerini “Seramik Denizi” adıyla tüm turistik bölgelere gönderiyor.

Bizimle çalışırmısın

Oyalanmak için çamura şekil verdiği örneklerin bazılarını eşinin butiğine koyması, ham olmasına rağmen satılması, ‘madem beceriyorum bari eğitimini alayım’ diyerek kursa başlaması, daha ikinci haftada ‘bizimle çalışsana’ teklifleri gelmesi, Hümeyra Bezciler’in atölyesini istediği zaman kullanabileceğini söylemesi Deniz’ in girişimcilik yolundaki kilometre taşları.

İlk kazanç fuarda

İlk kazancı ise İzmir’de her yılbaşı öncesi açılan Sourvenior Hediyelik Eşya Fuarı. Çevresinin ısrarıyla katıldığı fuarda açtığı stand büyük ilgi görüyor ve perakende satışın yanısıra toptan talepler gelince, bu işi ciddi olarak düşünüyor. O sırada Hasan Semenderoğlu’nun işlerinin bozulması da Deniz’e yarıyor ve yolun bundan sonrasına eşiyle el ele devam ediyor.

ÜNLÜ MAĞAZALAR

Haberin Devamı

Toptan satış kararı veren Deniz-Hasan Semenderoğlu Alsancak Fiyonk’a Alaçatı’daki Tuval, Bozca ada’daki Baküs, Güzelbahçe’de Özlem Tuğrul, EGS’de Giftstore, Bodrum’da Galeri Arkun gibi tanınmış mağazaları ekledi. Web siteleri ‘www.seramikdenizi.com’da ürünlerini tanıtan genç sanatçılar, Menemen Villlakent’teki atölyelerinden tüm Türkiye’ye ulaşıyor.

BİR İKİNCİSİ YOK

Seramik Denizi adıyla yaptıkları ürünlerin kendi tasarımları olduğunu belirten Deniz, her bölgede sadece bir yerle anlaşıyor. “İkinci bir dükkanda bizim ürünümüzü bulamazsınız” diyerek, yaptığı işi çok sevdiğini anlatıyor. Seviyor, çünkü seramik hediye ağırlıklı. Hediye alan da mutludur, veren de. “Küçücük atölyemde yaptığım incik cincik metaların, hiç tanımadığım insanlara evlerinde mutluluk verdiğini düşün-mek bile çok güzel” diyor.

İlk kazanç fuarda

İlk kazancı ise İzmir’de her yılbaşı öncesi açılan Sourvenior Hediyelik Eşya Fuarı. Çevresinin ısrarıyla katıldığı fuarda açtığı stand büyük ilgi görüyor ve perakende satışın yanısıra toptan talepler gelince, bu işi ciddi olarak düşünüyor. O sırada Hasan Semenderoğlu’nun işlerinin bozulması da Deniz’e yarıyor ve yolun bundan sonrasına eşiyle el ele devam ediyor.

AGROEXPO Fuarı yarın açılıyor

Haberin Devamı

Agroexpo Eurasia Uluslararası Tarım ve  Hayvancılık Fuarı, 23-26 Eylül günleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda  yapılacak.   6. kez tarım profesyonellerini bir araya getirecek fuarın hazırlık ve  etkinlik programının tanıtımı için İzmir Ticaret Borsası’nda (İZTB) basın  toplantısı düzenlendi.
Buluşmalar
İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Tarım İl Müdürü Ahmet  Güldal ve Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan’ın katıldığı  toplantıda yaptığı konuşmada, sınırların kolaylıkla aşıldığı ve uluslararası  ticaretin hızla geliştiği günümüzde, belirli bir konuya yönelik girişimleri ve  firmaları buluşturarak, ticaret ilişkilerinin geliştirilmesini sağlayan en önemli  platformlardan birinin fuarlar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

7 yıl garantili mobilya satıyor

KISIKKÖY Mobilya Şehri’nde 3 yeni mağaza açan Doğrucan Mobilya, İzmir genelinde mağaza sayısını 8’e çıkardı. 1991 yılında 200 metrekare küçük bir mağazada sektöre adım attıklarını söyleyen Genel Müdür Reşat Hacıoğlu, “Yeşilova, Karabağlar, Çiğli, Yeşilova Outlet, Yeşilova Genç Doğrucan şubelerimiz ile 20 bini aşkın kişiye hizmet veriyoruz” diyerek, ürünlerine yedi yıl garanti verdiklerini söyledi. Hacıoğlu, “Uzun garanti ile tüketicinin huzurlu alışveriş yapmasını sağlarken, bunun için istihdamı artırarak ekonomiye katkı yapıyoruz” dedi.

Zerger kişiye özel tasarım
EĞLENCELİ ve masalsı bir dünyanın yaratıcısı Nesrin Dugan, “Zerger” markası ile keyifli takılar üretiyor. Farçsa’da “kuyumcu” anlamına gelen “Zerger” takı koleksiyonunda bu yaz “Kurbağa Prens”, “Dilek Ağacı”, “Aşk Mektubu Taşıyan Postacı Güvercin”,  “Çiçek Kadınlar” ve “Melek Esintisi” temalarını işleyen Dugan, hayatın eğlenceli yönünü vurgulamaya çalıştığını söyledi.
İnsanların imzası
“Takılar insanların imzasıdır ve her takının bir hikayesi olmalıdır” diyen Nesrin Dugan, 2005 yılından beri temalı koleksiyonlara ve kişiye özel takılara imza atıyor. Galata Tasarım Festivali, Bebek Şenliği, Alaçatı Moda Kumpanyası gibi özel etkinliklerde de yer alan Zerger by Nesrin Dugan’ın koleksiyonuna www.zerger.net adresinden ulaşmak mümkün.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!