Demiryoluna uçan otomobil İZBAN trenine çarptı: 3 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Demiryoluna uçan otomobil İZBAN trenine çarptı: 3 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2013 01:30

İZMİR’in Bayraklı İlçesi’nde, iddiaya göre, bir köpeğin aniden önüne çıkması üzerine el frenini çeken sürücünün yönetimindeki otomobil kontrolden çıkarak yolun altındaki demiryolu hattına uçtu.

Haberin Devamı

Bu sırada hattan geçen İzmir Banliyö Hattı (İZBAN) trenine yandan çarpan otomobil güçlükle durabilirken, araçtaki 3 kişi hafif yaralandı.
Kaza, bugün (pazar) saat 00.30 sıralarında Altınyol Turan İZBAN istasyonuna 200 metre mesafede meydana geldi. Menemen’de oturan 3 arkadaşın içinde bulunduğu, Gökhan Demir’in (21) yönetimindeki 35 MNV 80 plakalı otomobil, Karşıyaka’dan Konak yönüne hareket etti. Sahil Güvenlik Komutanlığı karşısına gelen aracın, iddiaya göre, aniden önüne bir köpek fırladı. Köpeğe çarpmamak için el frenini çeken sürücünün kontrolünden çıkan otomobil, yaklaşık 5 metreden İZBAN demiryolu hattına uçtu.

Demiryoluna uçan otomobil İZBAN trenine çarptı: 3 yaralı

Haberin Devamı

ÜÇÜ DE HAFİF YARALANDI
Hatta uçan otomobil, bu sırada bölgeden geçen ve son seferini yapan Aliğa- Cumaovası arası çalışan, makinist Hüseyin Altın (58) idaresindeki, İZBAN trenine yandan çarparak durabildi. Çarpışmayla otomobil hurdaya dönerken araçtaki sürücü Gökhan Demir ile arkadaşları Uğur Taşkın (20) ve Düzgün Taşkın (24) yaralandı. Şans eseri trendeki yolcular kazadan yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, AKS 110 ve polis ekipleri geldi. Hafif yaralanan otoombildeki 3 kişiden Düzgün Taşkın Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne, Uğur Taşkın da Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza yerindeki ambulansta ayakta tedavi edilen sürücü Demir ardından ifadesine başvurulmak üzere Bayraklı Polis Merkezi’ne götürüldü.

YOLCULAR 45 DAKİKA BEKLEDİ
Alkolsüz olduğu belirlenen sürücü Gökhan Demir’in ilk ifadesinde, seyir halindeyken öniden önüne bir köpeğin çıktığını, köpeğe çaprmamak için el frenini çektiğini, kontrolden çıkan aracın hatta uçtuğunu söylediği öğrenildi. Hastanede tedavisi süren iki kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kazanın ardından otomobil hattan çekildi. Yaklaşık 45 dakika içindeki yolcularla beklemek zorunda kalan ve hareket kabiliyetinde sorun bulunmayan trende yoluna devam etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!