Demirtaş: EXPO 2020 Yürütme Komitesi’nde görev almayacağız

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: EXPO 2020 Yürütme Komitesi’nde görev almayacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2011 00:00

İZMİR Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, olağan meclis toplantısında, EXPO 2020 Yürütme Komitesi’nde görev almayacaklarını açıkladı. Demirtaş, EXPO 2020 için ülke ve delegeler üzerinde yoğunlaşmak gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Delegeler güçlü temamız ve deneyimimiz nedeniyle bizi şanslı görüyor. Ancak seçim sadece temayla, sunumla, kokteylle kazanılmıyor. Sunumun oylar üzerindeki etkisi yüzde bir bile değil. Hem ülke, hem de delege bazında çalışma yapmalıyız. Sunum artık dünde kaldı. Bugüne odaklanarak, ülke ve delegeler üzerinde yoğunlaşmamız gerekiyor. Rakiplerimiz güçlü ve hiçbiri daha önce EXPO’ya ev sahipliği yapmamış. Logo, tema ve alan ile ilgili çalışmaları hızla yürütürken, lobi çalışmalarına da hız vermeliyiz. Yapacak çok işimiz var. Ama, İTO bu projenin sahibidir. Yürütme kurulunda görev almadan, seçimi kazanmak için etkin biçimde çalışmalara devam edeceğiz.”

Toplantıda İTO İş Merkezi binasının yedinci katı oybirliğiyle EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu’na ücretsiz tahsis edildi.

Van’daki okula bir milyon lira

Haberin Devamı

Demirtaş, Van depreminde yıkılan Gedikbulak İlköğretim Okulu’nu yeniden yapacaklarını, ağır hasar gören sağlık ocağıyla lojmanını da onaracaklarını belirtti, “1 milyon lira kaynak ayırdık. Üyelerimizden yardım için öneri yağıyor. Başbakanımızla birlikte hizmete açacağız” dedi.
Toplantının sonunda vergi rekortmeni olan meclis üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirildi.

Genç işadamlarının yeni patronu Şen

EGİAD’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu’nun (EGİFED) genel kurulunda Temel Aycan Şen başkan oldu. EGİFED’e bağlı Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD), Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD), Akhisar Genç İşadamları Derneği (AKGİAD), Nazilli Genç İşadamları Derneği (NAZGİAD) ve Bandırma Genç Girişimci İşadamları Derneği’nin (BANGİAD) üyelerinin katıldığı toplantıda yeni dönem yönetim kurulu da belirlendi. Şen, “EGİFED’in kuruluşundan bu yana görev yapmış Fatih Dalan, Cemal Elmasoğlu ve Sırrı Yırcalı başkanlığındaki yönetimler

başarılı faaliyetlere imza attı. Bu başarılı çıtayı daha da yükseğe taşımak için çalışacağız. EGİFED’in bölgede ve TÜGİK çatısında daha etkin görevler alması, daha fazla söz sahibi olabilmesi için projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!