Demir gibi takım

Güncelleme Tarihi:

Demir gibi takım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 00:00

’’Sözde değil, özde genç bir ekip kurduk’’ diyen yeşil-kırmızılı ekibin teknik patronu Hakan Demir, Karşıyaka'ya uzun vadeli planlarla geldiğini, kadroyu oluştururken Furkan, Gökper gibi yıldız adaylarının yolunu kapatmamaya özen gösterdiğini söyledi.

ALİAĞA Petkim'in önceki sezon, Bornova Bld'nin ise geçen sezon Beko Basketbol Ligi'ne çıkmasıyla İzmir'in tek temsilcisi olmaktan kurtulan Pınar Karşıyaka, bu kez elini çabuk tutarak transferi erken bitirdi. Yeşil-kırmızılı taraftarlar sönük geçen bir sezonun ardından 2009-10'da Karşıyaka Arena'da sahneye çıkacak yeni takımı büyük bir merak içinde beklerken, Basketbol Şubesi yönetimi tarafından takımın dümenine getirilen Antrenör Hakan Demir DHA'ya konuk olarak camiayı aydınlattı:

KLİŞE LAFTA KALMAYACAK

’’Pınar KSK'yle ilk görüşmemde bana bütçe sunuldu. Geçen yıldan hiçbir farkı olmayan bir bütçe önüme geldi. Durum böyle olunca yapabileceklerimiz de elbette belli. Bu nedenle genç oyunculara ve genç yabancılara yöneldik. Furkan ve Gökper ile Darüşşafaka'dan gelen Emre'nin varlığını ön plana koyarak transferler yaptık. Zaman zaman söylenen ’Gençlere güveniyoruz' klişesini lafta bırakmayıp, gerçeğe dönüştürmek istedik.

NCAA'İ TAKİP EDİYORUM

NCAA'i yakından takip ettiğim için transferler erken bitti. Oyun kurucu olarak aldığımız Holston, zayıf konferansın, zayıf takımından geldiği için eleştiri alabilir. Ancak bulunduğu takımda sorumluluk aldığı, 25.9 sayı ortalamasıyla takımını taşıdığı da unutulmamalı. İyi okuldan gelen oyuncu, sistem adamı olduğu için burada her zaman faydalı olmayabilir. Holston'ı biraz daha iyi savunma yapmaya zorlayıp, potansiyelini ortaya çıkaracağız.

TARAFTARA HEYECAN VERECEK

Diğer ABD'limiz Toolson da çok skorer. Özellikle dış şutlar konusunda bize katkı sağlayacak bir oyuncu. Beyaz olması ve ABD'den geldiği yer bakımından disiplinli, uyum süreci daha kolay olabilecek bir isim. Okulu Utah Valley St.'te 23.8 sayı atıp, yüzde 38 üçlük, yüzde 92 serbest atış ortalamalarıyla oynamış. Holston ve Toolson, KSK'li taraftarların çok benimseyeceği, onlara heyecan verecek iki basketbolcu.

FURKAN VE EMRE'YLE UYUMLU

Transfer yönetmeliği gereğince dördüncü yabancı hakkımızı, Bosman tabir edilen Avrupalı bir oyuncudan yana kullanmamız gerekiyordu. Tercihimi, İsviçre Ligi'nden tanıdığım 2.09'luk Mihajlovic'ten yana kullandım. Mihajlovic basketbolu bilen, şutu olan bir uzun. Geçen sezon Williams-Benton gibi şutu olmayan iki uzunla KSK hücumda çok boğulmuş. Mihajlovic, hücum gücümüze boyut katacak, Furkan ve Emre'yle uyumlu olabilecek bir isim.

SMITH ATLETİK YAPILI

Andre Smith atletik yetenekleri olan bir uzun. Ribaunt konusunda bize katkı yapacak. Potaya yüzü dönükken bire bir oynayabiliyor. Bu pozisyona oyuncu alırken, geçen sezonki Benton gibi birini de tercih edebilirdik. Ancak böyle yapsaydık, gelişmesini istediğimiz genç oyuncumuz Furkan'ın süresi çok azalacaktı. Buraya adam alırken hem Furkan'ın, hem de Emre Bayev'in konumunu öncelikli olarak değerlendirerek seçimlerimizi yaptık.

HEPSİNDEN YARARLANACAĞIM

Yerli transferlerimizden Alper, 2005-06 sezonunda 2.Lig'den 1.Lig'deki Tekelspor'a aldığım bir oyuncu. Üç numarayı Valentin ve Gökhan'la birlikte, üç yerli geçtik. Birkan, Ümit Milli Takım formasını giyen, 1'e 1'de etkili bir guard. Bünyemizdeki isimlerden Gökper, Ümit Milli Takım'la Avrupa Şampiyonası'nda iyi işler yaptı. Nehir, Cem ve Serkan gibi diğer gençlerden de maksimum seviyede yararlanıp, onların gelişmesi için kolları sıvadık.

TARAFTARLARA GÜVENİYORUM

Sözde değil, özde genç bir ekip kurduk. Dört yabancıyı 300 bin dolara mal ettik. Beşiktaş'ta sadece Mire Chatman'ı 525 bin dolara almıştım. Bu riski alırken, en önemli kriterim KSK'li taraftarlar oldu. Buraya uzun vadeli planlarla geldim. ’Hedef zirve' demem yanlış olur. Kağıt üzerinde, bütçe bazında Play-Off dışında görünüyoruz. Sahada gerekeni yapıp, Play-Off'a girmeye çalışacağız. Bu hedefin en önemli parçası taraftar. Kendisileriyle özdeşleştirebilecekleri, sert, mücadele eden bir kadro oluşturduk.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!