Dekan adayları projelerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Dekan adayları projelerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2008 00:00

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dekan adaylarını belirleme seçimi öncesinde 3’ü kadın 5 aday, fakülteyi uluslararası düzeye taşıyacak projeleri-ni gündeme getirdi.

TÜRKİYE’de ilk kez İzmir’de, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dekan adaylarını belirleme seçimi öncesinde adaylar görücüye çıktı. 5 öğretim üyesi Prof. Dr. Muhittin Erel Amfisi’nde düzenlenen bir oturumla meslektaşlarının karşısına çıktı. Sırasıyla Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Alper ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı (Hematoloji) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Büyükkeçeci, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Mir, İç Hastalıkları Anabilim Dalı (Gastroenteroloji) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serhat Bor ile Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Akın dekan oldukları halde neler yapmayı amaçladıklarını, projelerini sundu.

Sunumlar izlendi

Adayların sunumlarını Rektör Yılmaz, Dekan Erdener, Başhekim Prof. Dr. Oktay Nazlı ve yardımcıları ile öğretim üyeleri izledi. 5 aday da katılımcı, adil, şeffaf, demokratik, etik kurallara uyan, Cumhuriyet kazanımlarına sahip çıkan bir yönetim sergileyeceklerini belirtirken, eğitim ve sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltici, fakülteyi uluslararası düzeye taşıyacak projelerini gündeme getirdi. Sunumların ardından Rektör Yılmaz, adayları kutlarken, hepsinin birbirinden farklı, değerli projelerinin olduğuna dikkat çekti, başarılar diledi. Seçim 12 Eylül Cuma günü aynı anfide yapılacak, 469 öğretim üyesi oy kullanacak. Rektörlük seçim sonuçlarını değerlendirip üç aday ismini YÖK’e bildirecek. Dekanı YÖK atayacak.

Bilimsel yayın artacak

Prof. Dr. Sibel Alper, dekan olması halinde 2011’e kadar uluslararası standarttaki bilimsel yayın sayısını yüzde 4 oranında artırılmasına çalışacağını söyledi. Alper, Tıp Fakültesi olarak sosyal duyarlılık projelerinin de hayata geçirilmesi, anabilim dallarının kaynak yaratma projelerinin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

İki kardeş fakülte

Prof. Dr. Filiz Büyükkeçeci, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin biri ABD ya da Avrupa’da diğeri de Türki Cumhuriyetleri’nde olmak üzere 2 kardeş tıp fakültesinin olması gerektiğini belirtti. Kendi alanında uluslararası düzeyde öğretim üyesi yetiştirmesine de projeleri arasında yer veren Büyükkeçeci, "Alternatif Tıp Bilim Dalı" kurularak, bu alanda çalışanların tek çatı altında toplanabile-ceğini kaydetti.

Tıp eğitimi çıkmazda

Prof. Dr. Sevgi Mir ise tıp eğitiminin çıkmazda olduğunu söyledi. Eğitim sistemini iyileştirici adımların atılması gerektiğini kaydeden Mir, gönüllülük esasıyla 2009/2010 döneminde sınırlı sayıda öğrenciyle yeni müfredata geçilebileceğini bildirdi. EÜ Tıp Fakültesi’nin ÖSS’de üst sıralarda tercih edilen bir fakülte haline getirlemesi için çalışmaları gerektiğini belirten Mir, dekanlık seçiminde tercihlerin eş, dost, arkadaştan yana değil, projeleri ve bu projeleri yürütebilecek adaydan yana olmasını istedi.

Birlik kurulmalı

Prof. Dr. Serhat Bor’un projeleri arasında Tıp Fakültesi’nin bölgede öncü rol üstlenmesini sağlayacak Ege Bölgesi Tıp Dekanları Birliği’nin kurulması yer aldı. Bor, fakültenin tanıtımı için liselilerin ayağına gitmek gerektiğini kaydederken, bir hasta yakınları pansiyonuna ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Bor, fakültede kitapçı, çiçekçi, market, kuaför/ berber gibi hizmet birimlerinin açılmasının önemine değinirken O da Mir gibi seçimde oyları, "arkadaş, dost" faktörlerinin etkilememesini istedi.

Kalite belgesi

Prof. Dr. Mustafa Akın, EÜ Tıp Fakültesi ve Hastanesi’nin mutlaka kalite belgeli olması gerektiğini söyledi. "Akdeniz tipi yaşamdan, siestadan uyanmamız gerekir" diyen Akın, Ege Tıp olarak çevreye açılmak zorunda olduklarını kaydetti. EÜ’nün Ankara’da ofisi olan bir üniversite olması gerektiğini sözlerine ekleyen Akın’ın projelerinden bazıları, "İzmir’in değişik yerlerinde EÜ polikliniği adı altında sağlık üniteleri açılması, özel hizmet sunulabilen yeni bir hastane organizasyonu, hastanede yatırılmayan hastaların evlerinde tedavi koşullarının sağlanması" oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!