DEBA’ya icrada alıcı çıkmad

Güncelleme Tarihi:

DEBA’ya icrada alıcı çıkmad
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 00:00

Denizli’de 37 yıllık Denizli Basma ve Boya Sanayi tesislerinin tüm makine ve demirbaşları icra yoluyla satışa çıkarıldı.

Haberin Devamı

17 milyon 958 bin lira muhammen bedelle satışta alıcı çıkmazken, ikinci satış pazartesi günü yapılacak.

DENİZLİ’de tekstilin amiral gemisi olarak bilinen 37 yıllık Denizli Basma ve Boya Sanayi’nin (DEBA) geçen eylül ayında üretimi durdurmasından sonra, şirkete kredi veren İş Bankası, alacağı için fabrikanın tüm makinelerini, demirbaşlarını icra yoluyla satışa çıkardı. Fabrikanın 17 milyon 958 bin 547 lira muhammen bedelle Denizli 4. İcra Müdürlüğü tarafından mutfağındaki tulumba tatlısı yapma makinesine kadar tüm varlıklarına ilk satışta alıcı çıkmadı. İkinci satış muhammen bedelin yüzde 40’ı üzerinden pazartesi günü yapılacağı bildirildi.

Haraç mezat


DEBA, 22 ülkeye ihracat yaparken 2001 krizinden etkilenmiş, kredi kullandığı İş Bankası ile kredi yapılandırma anlaşmaları yapmasına rağmen, son ekonomik krizle büyük sıkıntıya girmişti. Fabrikanın arsasını alan İş Bankası, haciz işlemi uygulattığı fabrikanın tüm makinelerini, demirbaşlarını, masalarını, sandalyelerini, bilgisayarlarını, mutfakta kullanılan demirbaşlarını, icra yoluyla satışa çıkardı.
İkinci satışa katılan olursa Denizli’nin tekstil devi, amiral gemisi DEBA, yaklaşık 7.2 milyon liraya haraç mezat satılacak. İkinci satışta da alıcı çıkmazsa fabrikanın makineleri, demirbaşları parça parça satılacak.

Duayen çok üzgün

İcra memurlarının 37 yıl önce kurduğu fabrikaya satış için gelmesi nedeniyle duygusal anlar yaşayan Denizli sanayisinin duayeni ve DEBA Yönetim Kurulu Başkanı Esat Sivri, “Bankanın alacağı var. Bu alacağına karşılık icra işlemi uyguladı. Yapılacak bir şey yok. Çok üzücü bir olay. 37 yıl önce kurup büyüttüğümüz fabrikanın makinelerinin ve demirbaşlarının icra yoluyla satışını görmek beni çok üzdü. Duygularımı anlatamam” demekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!