Daylak develer ilk kez güreşti

Güncelleme Tarihi:

Daylak develer ilk kez güreşti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 01:04

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde, Kasım ayında başlayacak olan deve güreşleri öncesi daylak develeri güreşti. İlk defa güreşen daylak develer zorluk çekerken, hafif yağan yağmura rağmen deve güreşleri büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı



Ege ve Marmara Bölgesi'nin geleneksel hale getirilen deve güreşleri sezonunun başlamasına az bir süre kala İncirliova'da güreşler öncesi ilk daylak güreşi yapıldı. Daylak Güreşi 'ne MHP'li İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ve beş yüze yakın vatandaş katıldı. Davul zurna eşliğinde güreş alanına gelen daylak develer kıyasıya güreşti.
Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu İkinci Başkanı Aytekin Kaya, "Deve güreşleri öncesi daylak güreşi yapıp ve ölen devecilerimizin anısına lokma dökerek mevlit okuttuk. Deve güreşi sezonunun başarılı ve kazasız belasız geçmesi için dualar ettik. Yılın ilk daylak deve güreşini ise bu vesile ile gerçekleştirmiş olduk. Yeni sezonda yapılacak olan deve güreşlerinde federasyonumuzun tüzükleri doğrultusunda resmi hakemler veteriner ve gözlemciler olacak. Güreş alanını etrafında yemek içmek düzeni olmayacak. 2014-2015 sezonunda daha güzel bir deve güreşi yapmayı hedefliyoruz. Daylak güreşinde 3 yaşından 7 yaşına kadar olan kategorilerdeki develer ilk kez güreşiyor. Burada daylak dediğimiz develer ilk kez güreşerek güreşi öğreniyor. Yeni sezonda ilk deve güreşi 23 Kasım'da Karpuzlu'da başlayarak 8 Mart'ta ise Efeler Işıklı'da sona erecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!