Damak tadı düşkünlerine Ayvalık'tan davet

Güncelleme Tarihi:

Damak tadı düşkünlerine Ayvalıktan davet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 12:22

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, belediyece geçen yıl gurme turizmini öne çıkarabilmek amacıyla “En iyi tarif benimki” ana temasıyla başlatılan “Ayvalık Yemek Şenliği” ikinci yılında halka açık yemek sunumları, paneller, yemek yarışması, müzik ve eğlencelerle gerçekleştirilecek. Bu yıl ayrıca, Eski Vakıflar Zeytinyağı Fabrikası'nda “Zeytin Müzesi’nin açılışı yapılacak.

Haberin Devamı



Şenlik yarın (Cumartesi) saat 10.30'da Ayvalık ve Midilli'li ustaların ortak sunumu ile başlayacak. Aydın Demir ile İrini Kanli'nin katılacağı panelin ardından, saat 13.30'da halka açık yemek sunumu, Roman müzik grubunun gösterileri, çeşitli eğlenceler düzenlenecek. Aynı gün saat 15.30'da Ayvalıklı yazar Ahmet Yorulmaz, “Ayvalık yemekleri” adlı kitabını imzalayacak. Saat 18.30'da Zeytin Müzesi'nin açılışı ile ressam Gülseren Kayalı'nın sergi açılışı yapılacak. Pazar günü ise saat 12.00'de Zeytin Müzesi'nde yapılacak “Doğal Ürünlerin Endüstriyel Mutfaklarda Kullanımı ve Pazarlanması” paneli düzenlenecek. Panele, Cevat Geray, Olcay Bingöl, Mert Altıntaş ve Nuran Arabacı katılacak.
Ayvalık'ın CHP'li Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Zeytin Müzesi ile görevi aldığı günden beri hayal ettiği bir düşü geç de olsa gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Türközen, “Bu müze bir anlamda Ayvalık'ın onurudur. Başlangıçta çok fazla obje sergileyemesek de, açılıştan sonra pek çok ailenin anılarını yaşatmak için eski belge ve objeleri müzeye bağışlayacakları umudunu taşıyorum. Kültür turizmine odaklanmış kentimiz, yakın gelecekte yeni müzeler, kültür ve sanat ortamları ve etkinlikleriyle Kuzey Ege'de önemli bir kültür merkezi olacak. Ayvalık geçmişinden gelen aydınlık duruşuyla bunu başaracaktır. Zeytin Müzesi Ayvalık için olmazsa olmaz bir oluşumdur. Zeytinle ilgili diğer müzelerden farkı, Ayvalık zeytinciliğini ve kültürünü öne çıkarmasıdır. Osmanlı dönemi, mübadele ve sonrasında bir kültür olarak kentin yönünü belirlemiş bu ürünün öyküsünü, zeytinci aileleri, zeytin ve zeytinyağı üretim tekniklerini bu gözle değerlendiren bir müzeyi gezeceksiniz. Hafta sonu herkesi Ayvalık'ta ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!