“Daha Fazla Sağlık” için sosyal girişimciler aranıyor

Güncelleme Tarihi:

“Daha Fazla Sağlık” için sosyal girişimciler aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 00:00

Dünyanın ilk ve en büyük sosyal girişimci ağı Ashoka ile 125 yıldır insan sağlığına hizmet eden Boehringer Ingelheim, “Daha Fazla Sağlık” projesi kapsamında, sağlık hizmetlerinin daha kaliteli olması için yeni yaratıcı ve girişimci bireyler arıyor.

Haberin Devamı

Proje, Türkiye’den sağlık alanındaki en az iki sosyal girişimciyi belirleyip desteklemeyi hedefliyor. Firmalar, yüzlerce katılımcının fikirlerini internet üzerinden online yarışmalar yoluyla toplamayı amaçlıyor. Berlin ve İstanbul’da iki konferansın düzenleneceği yarışma ve değişim programlarına, Türkiye ve Avrupa’dan 40 genç katılacak.

Yenilikçi insanlar

Projenin 29 Kasım’da gerçekleştirilen Türkiye tanıtım toplantısında konuşan Boehringer Ingelheim Türkiye Genel Müdürü Roland Stehlin, “Daha Fazla Sağlık” projesinin, kendilerini sağlık sektörünün geleceğini şekillendirmeye yardımcı olacak yenilikçi insanlar ve fikirleri bulmaya adamış iki organizasyonu bir araya getirdiğini söyledi. Ashoka Orta ve Doğu Avrupa Direktörü Marie Ringler de dünyada, Boehringer Ingelheim’in 125 yıldır katkıda bulunduğu yeni ilaç geliştirme gibi bazı sağlık alanlarının son derecede yaratıcı olduğunu ancak sistemin geri kalan bölümlerinin çoğunun ihtiyaçların oldukça gerisinde kaldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!