Çürük elmasın dedi delirdim

Güncelleme Tarihi:

Çürük elmasın dedi delirdim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2008 00:00

8 yıl önce doktoru yaralayan ve sekreterini öldüren İbrahim Takmaklı, cinayeti itiraf etti. "Sekreter, ’Erkek değilsin’ dedi çıldırdım" dedi.

İZMİR’in Alsancak semtinde bastığı doktor muayenehanesindeki sekreteri 12 yerinde bıçaklayarak öldüren, doktor Ali Sözerman’ı da ağır yaralayıp kaçan, 8 yıl sonra Azerbaycan’da yakalandı. İbrahim Takmaklı, suçunu itiraf etti. 1996’da evlenen Takmaklı, Kazakistanlı eşi Danaa ile birlikte 1997’den itibaren çocuk sahibi olabilmek için Kadın Doğum Uzmanı Ali Sözerman’ın sahibi olduğu merkeze gitmeye başladı.

AZERBAYCAN’DA YAKALANDI

Doktor Sözerman, kısırlık teşhisi koyduğu Danaa ve İbrahim Takmaklı çiftini, tedaviye aldı. Ancak tedavi başarılı olmadı. Takmaklı, 1999’da doktorunun sekreter Ferah Aydın’ı (26) 12 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Saldırgan, daha sonra Dr. Sözerman’ı da bıçakladı. Dr. Sözerman, ölümden dönerken saldırgan kaçtı. Takmaklı, hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılıp ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kırmızı bültenle aranın Takmaklı Azerbaycan’da yakalandı ve Türkiye’ye iade edildi. Sekiz yıl kaçtığı adaletin karşısına çıkan zanlı suçunu itiraf etti.

YÜZÜME TÜKÜRDÜ

Zanlı ifadesinde; "3 kez aşılama yapıldı. Ama hiçbiri tutmadı. Üç dört randevu sonrası doktorun sekreteri Ferah Aydın ile buluştuk. borsada oynamak için borç para istedi, verdim. Kazanıp bana 4 bin dolar verdi. Sonra kaybetmeye başladığını söyledi. Paramı istedim tartıştık. Baha hakaret ederek, ’sen çürük elmasın, erkek değilsin, çocuğun bile olmuyor’ diyerek yüzüme tükürdü. Kendimi o an kaybettim. Psikolojik sorunlarım var" dedi.

LÖSEMİ HASTASI OLDUM

Kendisini ağır yaralayan eski hastasıyla 8 yıl sonra duruşma salonunda karşılaşan Doktor Ali Sözerman, bu olaydan dolayı lösemi hastası olduğunu ve halen Amerika’ya gidip tedavi gördüğünü belirtti. Sözerman, "Şikayetçiyim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!