Coşku ve anma günü

Güncelleme Tarihi:

Coşku ve anma günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2011 00:00

ÇANAKKALE Deniz Zaferi’nin 96’ncı yıldönümü bugün törenlerlle kutlanacak, zaferi armağan eden şehitler şükranla anılacak.

Haberin Devamı

Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle ilk tören 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleşecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılaca-ğı törende ilk olarak Vali Güngör Azim Tuna, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercüment Tatlıoğlu, Belediye Başkanı lgür Gökhan, 253 bin şehit anısına Çanakkale’ye verilen ve üzerinde “Çanakkale Geçilmez” yazan altın madal-yayı bayrağa takacak. Halkın bayramının kutlanmasının ardından burnadaki program geçit töreniyle sona erecek.

Erdoğan, stadyum önünde, Türkiye Kızılayı ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin, ‘250 Bin Cana Hayat Verin’ adlı kan bağışı projesini başlatacak.Şehitler AbidesiBaşbakan Erdoğan daha sonra Deniz Müzesi Komutanlığı’na giderek, gelen ve Nusrat Mayın Gemisi’nin bire bir aynısı olarak yapılan TCG Nusret Gemisi’ni ziyaret edecek. Gelibolu’daki Şehitler Abidesi’ndeki tören saat 14.30’da başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleşecek, sembolik Türk Şehitliği ziyaret edilerek karanfil bırakılacak.

Boğaz’da geçit töreni

Haberin Devamı

Buradaki tören sırasında Çanakkale Boğazı’nda 14.00 ile 15.30 saatleri arasında Marmara’dan Ege yönüne geçit töreni düzenlenecek, Şehitler Abidesi topla selamlanacak. Tören geçişinin tamamlanma-sından sonra Türk Yıldızları, Şehitler Abidesi semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!