Çok yakıştı Arkas

Güncelleme Tarihi:

Çok yakıştı Arkas
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2009 00:00

Aynı haftada önce Türkiye Kupası'nı, ardından Challenge Cup'ı kazanan mavi-beyazlı ekip, tarihi başarısını sabaha kadar kutladı. Teknik heyet ve oyuncuları kutlayan Başkan Lucien Arkas, ’’Hayal edip yılmadan çalışarak ulaşılamayacak hiçbir şey olmadığını gösterdik’’ dedi.

Gurur kaynağımız oldu

Henüz sekiz yıllık bir mazisi olmasına rağmen ligde iki kez şampiyonluk kupasını havaya kaldıran, geçen hafta Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Arkas'ın Challenge Cup'ı kazanarak tarihi bir zafere imza atması İzmirlilerin göğsünü kabarttı. Polonya temsilcisi Wegiel'i finalde 3-2 yenerek ’’Avrupa'da şampiyon olan ilk Türk erkek takımı’’ unvanını kazanan, bayanlarda 1999'da Eczacıbaşı'nın Kupa Galipleri, 2008'de Vakıfbank'ın Challenge Cup'ta elde ettiği büyük başarıyı yakalayan İzmir temsilcisi, sevinç gözyaşlarına boğduğu voleybolseverlerin gurur kaynağı oldu.

Arkas: Devamı gelecek

Vali Cahit Kıraç, İzmirliler adına Lucien Arkas'a teşekkür ederken, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül mavi-beyazlı ekibin ödüllendirilmesi için şartları zorlayacaklarını açıkladı. Arkaslılar, Alsancak'taki Envelo Bar'da büyük zaferi şampanya patlatarak kutlarken, Başkan Lucien Arkas, ’’Türkiye ve İzmir'e bu başarıyı yaşattığım için çok mutluyum. Biz büyük bir aile olduk. Kazanma azmiyle hiçbir zaman yılmadık, takım kimliği kazandık. Hayal edip yılmadan çalışarak ulaşılamayacak hiçbir şey olmadığını gösterdik. Arkas, ilklerin takımı. Devamı da gelecek’’ dedi.

Kupakolik Munoz Benitez

Kariyerindeki 11. kupayı kazandığını belirten İspanyol Antrenör Fernando Munoz Benitez, ’’Avrupa Şampiyonluğu'nun tadını ilk kez tattım. Bu müthiş bir sevinç. Çok zor bir turnuva geçirip, zorlu maçlar oynadık. Final karşılaşmasında son sayıya kadar direncimizi koruyup zafere ulaştık. Şimdi sıra ligde mutlu sona ulaşıp sezonu üç kupayla kapatmaya geldi’’ diye konuştu. Basın Sözcüsü Uğur Özden, ’’Bu başarı yalnız bizim değil, tüm İzmir'in başarısı’’ derken, Genel Koordinatör Yaşar Ergün, Karşıyaka Arena'da oluşan tabloyu hiçbir zaman unutmayacağını dile getirdi.

CEV de kupayı kutladı

Turnuvada, ’’En iyi servis atan’’ ve ’’En iyi smaç yapan’’ oyuncu seçilen 37 yaşındaki Kaptan Gökhan Öner, ’’20 yıllık kariyerimde bir ilki yaşadım. Arkas, İzmir ve Türk voleybolu bu mutluluğu çoktan hak etti. İnşallah devamı da gelecek’’ yorumunda bulundu. Avrupa Voleybol Konfederasyonu Arkas'ın başarısını kutlarken, CEV'in internet sitesinde, ’’Arkas seyircisi önünde, tarihinde ilk kez kupaya uzandı. İzmir, Eylül 2009'da ev sahipliği yapacağı Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası öncesi organizasyon ve misafirperverlikte de mükemmeldi’’ denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!