Çocukların birey olduğunu unutmayın

Güncelleme Tarihi:

Çocukların birey olduğunu unutmayın
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 11:46

ÜSTÜN Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi Bilim Danışmanı Dr. Gülçin Güven, Bornova Yönder Koleji'nde düzenlenen toplantıda, veli ve eğitimcilere özgüvenli çocuk yetiştirmenin önemini anlattı.

Haberin Devamı

Üstün Dökmen Yaşam Boyu Gelişim ve Eğitim Akademisi Küçük Şeyler Anaokulları Göztepe, Bornova, Karşıyaka ve Sahilevleri şubelerinin katkılarıyla gerçekleşitiren seminerde "Çocuklarımızdan ne bekliyoruz?" başlıklı bir sunum yapan Güven, anne ve babaların çocuklarından farklı beklentiler içinde olduğunu söyledi.

Ebeveynlerin çocuklarının birçok iyi özelliğe sahip olmasını istediklerini kaydeden Dr. Gülçin Güven, çocukların ailelerini rol model aldıklarını ve ebeveynlerin de, bu iyi ya da kötü özellikleri farkında olmadan çocuklarına öğrettiklerini vurguladı.

Anne-babaların da hata yapabildiğini ve bu durumun normal olduğuna dikkat çeken Güven, "Her şeyden önce çocukların birey olduğunu kabul etmemiz gerekli. Çocuk 3 yaşına gelinceye kadar anne - baba onun bütün ihtiyaçlarını karşılayabilir. 3 yaşından sonra çocuklar sosyal ortama giriyor. Çocuklarınızın bütün problemlerini çözmeye çalışmayın. Kendi ihtiyaçlarını, kendisinin gidermesine izin verin. Onlardan sorun çözmeden birey olmasını ve kendilerini ispatlamalarını bekleyemezsiniz. Çocuklar kişisel kazanımları için problemlerle yüzleşebilmeli" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!