Çocuklar için oyuncak toplayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar için oyuncak toplayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 10:55

İZMİR'in Foça İlçesi'nde Kızılay Haftası nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kızılay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer, 'Oyuncaklar Firarda' adlı kampanya düzenlediklerini toplanan oyuncakların ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Türk Kızılay'ının kuruluşunun 146'ıncı yılı ile Kızılay Haftası kapsamında Foça'da okullar arası şiir, kompozisyon ve resim dallarında yarışmalar düzenlendi. Kızılay'ı tanıtmak, Kızılay gönüllüsü olmak bilincinin yerleştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi. Törene; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, Kızılay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Çakmak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yaylalı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Okan Kibar, AK Parti Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası (FESO) Başkanı Ahmet Koldaş, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı. Kurumu düzenlenen çeşitli etkinliklerle tanıtmayı amaçladıklarını söyleyen Kızılay Foça Şubesi Başkanı Ali Cevat Çiftçi, gönüllüler kazanmayı hedeflediklerini ifade etti.

Çocuklar için oyuncak toplayacaklar

OYUNCAK BAĞIŞI ÇAĞRISI
Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Kızılay İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer, "Bütün faaliyetlerimizde genç gönüllüler ana unsur. AB, Erasmus kapsamında gençler iyi projeler ürettiler ve üretiyorlar. En aktif şubelerimizden olan Foça'dan da bu tür projeler bekliyoruz. Hilal-i Ahmer olan derneğimiz Atatürk'ün Kızılay adını vermesiyle bugünlere ulaşmıştır. Son dönemlerde ilk yardım eğitimleri ve çocuklara yönelik faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Büyükler ve gençlerden sonra çocuklarımızı Kızılay'la bütünleştirmek istiyoruz. 'Oyuncaklar Firarda' kampanyamızla onlara ulaşıyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan evlerinde ihtiyaç fazlası veya kullanım harici olan oyuncakları, Kızılay'a bağışlamaya davet ediyoruz. Biz bu oyuncakları ihtiyaç sahibi çocuklarımıza dağıtıyoruz. Yardım, bağış ve kan bağışı kampanyalarında olduğu gibi duyarlı vatandaşlarımızı bu kampanyamıza da destek vermeye bekliyoruz" dedi.
Kızılay'ın önemine değinen Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge , "Kızılay etkin aktif ve gönüllülük esasına göre çalışan bir kuruluştur. Bu kuruluş Foça İlçesinde de aktif olarak çalışmaktadır. Türk Kızılay'ı bizlerin ulaşamadığı yerlere ulaşıp devletin şefkatini, güler yüzünü, yardımsever elini vatandaşa ulaştırıyor" dedi.
Çocuklar için oyuncak toplayacaklar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!