Çocuklar eğleniyor aileler çok rahat

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar eğleniyor aileler çok rahat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 01:28

İZMİR Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki yeni projesi ‘Çocuk Köyü’nde çocuklar emin ellerde gönüllerince eğleniyor, anne ve babaların gözü arkada kalmıyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Anaokulları işbirliği ile bu yıl ilk kez yaşama geçirilen Fuar Çocuk Köyü, çok önemli bir ihtiyacı karşılamış oldu. Ailelerin çocuklarını İZELMAN’ın uzman eğitici personeline güvenle bırakıp fuarı gezebileceği Çocuk Köyü’nde 3-7 yaş arasındaki çocuklar için Hacivat Karagöz gösterisi, çocuk tiyatrosu, langırt, eski sokak oyunları ve çocukların yaratılılıklarını kullanarak el becerilerini geliştirecek etkinlikler yer alıyor. Ayrıca çocuk alanı içerisindeki oyun parkında çocuklar öğretmenler eşliğinde oyunlar oynuyor. Etkinlikler süresince çocuklara patlamış mısır, pamuk helva, şerbet ve macun dağıtılıyor. Ayrıca ziyaretçilere “Benim Fuarım, Benim Masalım, Benim Fuarım Benim Öyküm” kitabı ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Haberin Devamı

Çocuklar eğleniyor aileler çok rahat

Fuar’ın Balçovalı Sultanları

BALÇOVA Belediyesi’nce ev hanımlarına el becerileri kazandırmak ve üretilen bu ürünlerin satışı ile aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla açılan Semtevleri, 82. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Semtevleri tarafından “Biz ürettik biz satıyoruz” sloganıyla açılan tanıtım ve satış stantları ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya toplumun içinde var olan bu ekonomik gücün hayata geçirilmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, “Dünya Bankası’ndan aldığımız kredi ile 100 m2 bir alanda ilk Semtevi’ni kurduk. Şimdi 7 mahallemizde Semtevi’miz ve burada kurslara katılan hanımların kurduğu Türkiye’nin en büyük kadın kooperatifi var. Ev hanımlarımız çok önemli kazançlar elde etti. Eitim ve bilgilendirme seminerleriyle toplumsal bilincin artmasına önemli katkıda bulunduğumuza inanıyorum” dedi.

Atlı polislerle hatıra

İZMİR Emniyeti Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı Atlı Polis Birimi, törenlerde, maçlarda, Kordon’da, yolcu gemilerini karışalamada ve sosyal sorumluluk projesi olarak terapi amacıyla down sendromlu çocukları ata bindirerek görev yapıyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü, fuar alanında birçok sivil ve resmi polisle güvenliği sağlıyodr. Atlı Polis Birimi bünyesinde 8 at bulunurken, Acun ve Cüppeli adlı iki at fuarda görev yapıyor. Atlı polisler araçların giremeyeceği yerlerde güvenliği sağlıyor. Atlı polisler, fuarı gezenlerden de yoğun ilgi görüyor. Çocuklar yakından at görmenin heycanını yaşıyor. Bazı aileler çocukları görevli polislerin kucağına vererek at üstünde hatıra fotoğrafı çekiyor. Emniyet yetkilileri, amaçlarının fuarda hem güvenliği sağlamak hem de polis ve halk arasında bir bağ kurmak olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Çocuklar eğleniyor aileler çok rahat

Nazar boncuğu nasıl yapılıyor

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin fuarda bulunan alanında Nazarköy’ün de tanıtımı yapıldı. Kurulan stanta nazar boncuğun, yüzükler, cam işlemeler, kolyeler, anahtarlıklara kadar birçok el yapımı ürünler görücüye çıktı. Nazar boncuğu ustası olan Hüseyin Koçak ise kendisinin yaptığı taşınabilir minyatür fırında fuara gelenlere nazar boncuğunun nasıl yapıldığını gösterdi. Ziyaretçiler, 1200 derece sıcaklıkta yapılan nazar boncuğunun nasıl şekilendiğini ilgiyle izledi.

Çocuklar eğleniyor aileler çok rahat

Belen’in yöresel lezzetlerine ilgi

İZMİR Enternasyonal Fuarı’nda açılan Belen mutfağı standı, memleket hasreti çeken Hataylılar ile ilk defa bu lezzetleri tadan İzmirlilerin akınına uğruyor. Stant açan Bahar Tava ve Kebap Salonu, kiremitte pişen özel tava ile İzmirlilerin damağında unutulmaz bir tat bırakıyor. Kuşbaşı et, domates, soğan, sarımsak kırmızı biber, baharat ve özel sosuyla hazırlanan, odun ateşinde fırında pişirilen Belen tavası, yiyenlerin beğenisini topluyor. Stantta, odun ateşinde pişen Adana, tavuk ve ciğer türü kebaplar da servis ediliyor. Hatay mutfağının birçok çeşidinin bulunduğu standa İzmir’de yaşayan Hataylılar ile merak eden İzmirliler yoğun ilgi gösteriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!