Cinsel eğitim zinciri

Güncelleme Tarihi:

Cinsel eğitim zinciri
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Balıkesir’de uzmanların eğiteceği gönüllü üniversiteliler, bilgilerini arkadaşlarıyla paylaşacak. Böylelikle cinsel bilgiler daha geniş kitlelere ulaşacak.

BALIKESİR Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şube Müdürlüğü üniversite öğrencileri için ‘‘Akran Eğitimi'' projesi hazırladı. Sağlık Yüksek Okulu 3 ve 4. sınıf öğrencilerinden seçilen 11 gönüllü eğitime alındı.

Bilgi aktarımı

SAĞLIK personelinin cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda eğiteceği gönüllü öğrencilerin, bilgilerini çeşitli fakülte ve yüksek okullardaki gençlere aktaracağı belirtildi. Eğitimci öğrenciler kanalıyla, daha geniş kitlelere, kolay ulaşılabileceği vurgulandı.

Hedef 10 bin genç

ŞUBE Müdürü Hülya Balkanlı, projenin Trabzon'dan sonra Türkiye'de ikinci olarak uygulandığını söyledi. Balkanlı ‘‘Amacımız, 10 bin üniversite öğrencisine, kulaktan dolma yerine, doğru ve detaylı bilgiler aktarmak'' dedi.

Sponsoru da var

CİNSEL yolla bulaşan hastalıklar konusunda Dr. Ufuk Ul, korunma yöntemleri konusunda Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Yaşar Erkenci, eğitim teknikleri ve iletişim konusunda Hülya Duyar ders verecek. Kurslar Schering firması sponsorluğunda sürecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!