Çin lokantasına Egeli komşular

Güncelleme Tarihi:

Çin lokantasına Egeli komşular
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2011 00:00

İZMİR Ticaret Odası (İTO) öncülüğünde hayata geçirilecek olan proje ile iç dekorasyonundan menüsüne kadar standartlar belirlenerek tüm dünyanın Ege restoranları ile donatılması, zeytinyağlılar başta olmak üzere geleneksel lezzetlerle tanıtım hedefleniyor.

Haberin Devamı

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi’nin eşsiz yemek kültürünü hak ettiği noktaya getirmek gerektiğini vurgulayarak, “İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde Mutfak Sanatları Bölümü’nü kurduk ve Ege restoranlar zincirini tüm dünyada belli standartta, dekorasyonda, menülerle sunma çalışmalarımız son noktaya geldi. İzmir’i marka yapacaksak bu ayrıntı gözüken hayati adımları da atmamız gerekiyor” diye konuştu.

Sağlıklı beslenme teması

Restoranların franchising (standartlara uymak kaydıyla isim hakkını alarak işletmek) sistemiyle hayata geçirileceğini aktaran Demirtaş, “Nasıl Çin restoranları varsa onlara komşu Ege restoranları olacak. Günümüzde sağlıklı beslenme tüm dünyada önem kazandı. Bu temanın hakkını sonuna kadar veren Ege ve Akdeniz mutfağı zeytinyağına ve deniz ürünlerine dayalı ama tabii ki içinde İzmir köftesi de, karnıyarığı da olan bir menü olacak. Bu konuda da çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!