Cin’den tekstil yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Cin’den tekstil yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2013 00:00

ASYA’nın devi Çin, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım için harekete geçti.

Haberin Devamı

 

Sözkonusu ülkenin en büyük firmalarından Texhong’un kuracağı 180 milyon dolarlık tekstil fabrikası için imzalar atıldı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndaki törende Vali Ahmet Turhan ile Texhong Yönetim Kurulu Başkanı Hong Tian Zhu yatırım protokolününü imzaladı.

Vali Turhan, yatırımın Balıkesir açısından bir ilk olduğunu belirterek, “Son dönemde ülkemizdeki gelişme-ler ve kredi notunun artmasıyla yabancı sermaye yatırımları gelmeye başladı. Bu kapsamda belki de Türkiye’de en uygun yatırım yapılacak illerin başında Balıkesir geliyor. Özellikle lojistik açısından çok önemli bir yerde. Hava, kara, demiryolları ve limanlar açısından önemli. Organize Sanayi Bölgemiz de son dönemde hızla gelişiyor. Texhong’un yaptığı yatırımın bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Ülkemizin 2023 vizyonunda 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde Balıkesir’in de aktif rol olacağına, loko-motif olacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

1500 kişilik istihdam

Texhong Yönetim Kurulu Başkanı Hong Tian Zhu, Çin’in en büyük tekstil firması olduklarını hatırlatarak, “Bu yatırım üç aşamalı yapılacak. Toplam 200 bin metrekarelik alan üzerine fabrika kuracağız. İlk aşamada 500, daha sonrakilerle toplam bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Bir yıl içinde üretime geçmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!