Çiçek üreticisini üzdü

Güncelleme Tarihi:

Çiçek üreticisini üzdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 01:10

AYDIN’ın Germencik İlçesi Gümüş Mahallesi’ndeki seralarda çiçek üreticiliği yaparak geçimini sağlayanlar, hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesi ile çiçekte verimin düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Çiçek seralarında bu yıl verimin düşük olduğunu dile getiren üreticiler, bunda hava sıcaklıklarının etkili olduğunu öne sürdü. 16 renk çiçek ürettiğini söyleyen 37 yaşındaki Ersel Has, "Yazın havaların sıcak geçmesiyle toprağın tuzu yukarıya çıktı ve çiçek fidanlarının kökleri kurudu. Bu da çiçeklerdeki verimliliği düşürdü. Geçen yıl haftada 800 - 900 bağ çiçek yapıp satarken bu yıl bu sayı 200 - 300’lere kadar düştü. Çiçek sıkıntısı olduğu için de geçen yıl 2 lira 50 kuruştan sattığımız bir bağ çiçeği bu yıl 5 - 6 liraya satıyoruz. Fiyatlar çok iyi ama elimizde ürün yok. Verimin düşük olması nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyoruz. Masrafların çok olmasından dolayı da kar etme şansımız yok" dedi.

20 yıldan beri çiçekçilikle uğraştığını vurgulayan Has, 70 hanenin bulunduğu Gümüş Mahallesi’nde yaklaşık 250 kişinin serada çiçek üreterek geçindiğini belirtti. Ersel Has, İzmir’deki çiçek kooperatifleri aracılığı ile çiçekleri Ege Bölgesi’nin bütün illerine pazarladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!