CHP’li Bakan iddilara yanıt verdi

Güncelleme Tarihi:

CHP’li Bakan iddilara yanıt verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 14:38

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Balçova arsa mağdurlarının avukatı Mustafa Kemal Turan’ın kendisi hakkındaki iddialarına yanıt verdi. Avukat Turan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, avukat vekaletini aldığı Florya Gayrimenkil A.Ş. için meclis üyeliği döneminde ayrıcaklı imar planı çıkmadığını belirten Bakan, Balçova arsa mağdurlarının sorununun çözümü için TBMM’ye önerge vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Balçova arsa mağdurlarının avukatı Mustafa Kemal Turan iki ayrı basın toplantısında CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği dönemiyle ilgili olarak önce Üçkuyular’da AVM projesi olan Doğuş Holding’den ve daha sonra Florya Gayrimenkul A.Ş.’nin projesi planlama sürecinde de bu şirketin avukatlık vekaletnamesini aldığı, bunun etik olmadığını ileri sürmüştü. Murat Bakan, yaptığı yazılı açıklamada Avukat Mustafa Kemal Turan’ın şahsına yönelik iftira niteliğinde gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu, bu nedenle İzmirlilere ve Balçova Arsa Mağdurları’na bir açıklama yapma sorumluluğu duyduğunu söyledi. Bakan, Avukat Turan hakkında kedisine yönelik iftiralardan dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Bu iftiraların geçmişten gelen ve şahsıma duyduğu husumetten dolayı olduğunu, bu hususu da savcılık ile paylaşacağımı kamuoyunun bilmesini isterim. Ben avukatım. Rönesans ve Tekfen ortaklığında kurulan Florya Gayrimenkul Şirketi birçok başka saygın şirket gibi vekaletlerini mesleki birikimimden ötürü bana vermişti. Bu şirketler lehine, onlara imar ayrıcalığı sağlayan, benim belediye meclis üyeliği yaptığım dönemlerde herhangi bir karar çıkmamıştır. Söz konusu alan yeni kent merkezi planları içerisinde yıllar önce onaylanmış ve imar hakları buna göre belirlenmiştir" dedi.

"PİRİŞTİNA" AÇIKLAMASI İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

CHP’li vekil Bakan, Doğuş Holding’in ise ne avukatlığını yaptığını ne de kendisinde herhangi bir vekaleti bulunmadığını söyledi. Bu alanın planlamasının henüz kendisi avukatlığa başlamadan önce 1997-1998 yıllarında Burhan Özfatura Dönemi’nde yapıldığını belirten Bakan, "Daha önce bilgi eksikliğinden ötürü planlamanın Ahmet Piriştina döneminde yapıldığını belirtmiştim. Bu hatalı açıklamamdan dolayı da kamuoyundan özür diliyorum" dedi.

ARSA MAĞDURLARI SORUNUNU TBMM’YE TAŞIYACAK

Balçova Arsa Mağdurları’nın sorununu çözmenin de TBMM’nin görevi olduğunu belirten Bakan, "Bu mağdur ve mazlum insanların daha fazla istismar edilmesine izin vermemek gerekir. İzmir Büyükşehir Belediyesi sorunu yaratan olmadığı halde en çok gayret sarf eden kurumdur. Çözüm mercii Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, TBMM’dir, yargıdır.

İzmir Milletvekili olarak Balçova Arsa Mağdurlarının sorununu çözmek için elimden geleni yapacağım. Bu konuda ilk soru önergesini de hazırlamaktayım, arkasından meclis araştırması, yasa teklifi ne gerekiyorsa yapacağım. Arsa mağdurları ve ilgili olanlar bana aracısız ulaşabilir, ellerindeki bilgi ve belgeleri ulaştırabilir" dedi.




BAKMADAN GEÇME!