CHP’liler mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

CHP’liler mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

CHP'li eski meclis üyesi ve milletvekili adayı Mehmet Özkurnaz, görevi

kötüye kullanmaktan mahkumiyet alınca, il başkanı avukatını suçladı.

ÇANAKKALE'de CHP'liler birbirine düştü. İntepe Beldesi'nde CHP'li eski Belediye Başkanı Önder Öner, partilisi meclis üyeleri Mehmet Özkurnaz, İsmail Barın, Celal Siper, Naim Önder, Sait Atay ve Mustafa Taylan hakkında imar usulsüzlüğü yaptıkları iddiasıyla iki yıl önce dava açıldı.

Sonuca çok kızdı

GÖREVİ kötüye kullanmaktan yargılanan eski başkan ve üyeler, altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Hapis 1 milyon 680 bin lira paraya çevrildi. Karar Yargıtay tarafından da onaylandı. 18 Nisan seçiminde CHP'den dördüncü sıra milletvekili adayı olan Özkurnaz, dava sonucuna öfkelendi.

Mahkumiyet aldığımıza üzüldüm

ÖZKURNAZ, avukatlıklarını üstlenen CHP İl Başkanı Erhan Tez'i suçladı. Tez yüzünden davayı kaybettiklerini söyleyen Özkurnaz, ‘‘Avukatımız duruşmalara girmedi. İlgisiz kaldık. Hapis cezası aldık. İtiraz ettik ama onaylandı. Paraya da çevrilse, mahkumiyet aldığımıza üzüldüm’’ dedi.

5milyarlık tazminat davası açtı

ESKİ vekil adayının suçlamaları, 18 Nisan seçiminde barajı aşamayarak Meclis dışında kalan CHP'de ve siyasi kulislerde yankı uyandırdı. İl Başkanı Erhan Tez, bunun üzerine Mehmet Özkurnaz aleyhine Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 5 milyar liralık tazminat davası açtı.

İl Başkanı Tez kendini savundu

CHP Çanakkale İl Başkanı ve yargılanan meclis üyelerinin avukatı Erhan Tez, haksız suçlamayla karşı karşıya kaldığını söyledi. Tez, ‘‘Partili arkadaşlarımın davalarına bakarken hiç ücret talep etmiyorum. Karşılık beklemiyorum. Bu davada da böyle oldu. Ancak her meclis üyesinin partiye 50'şer milyon lira bağış yapmasını istedim. Bağış yapmadılar. Ben de davayı bıraktım. Daha sonra Avukat İlhan Ersak üstlendi ve onun döneminde karar çıktı. Mehmet Özkurnaz'ın, yerel basında da yer alan, benim aleyhime açıklamaları ve suçlamalar mesleki ve manevi açıdan zedeleyici. Bu nedenle tazminat davası açtım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!