CHP adaylarından Bakırçay çıkarması

Güncelleme Tarihi:

CHP adaylarından Bakırçay çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 00:00

CHP İzmir milletvekili adayları Alaattin Yüksel, Mehmet Ali Susam, Birgül Ayman Güler, Levent Eyipişiren, Aytun Çıray, Rahmi Aşkın Türeli ve Mustafa Moroğlu, Bakırçay Genç İşadamları Derneği’nin düzenlediği kahvaltıya katıldı.

Haberin Devamı

CHP’nin girişimcilere yönelik sözlerini projelerini altana adaylar, partileri için oy istedi.
Türkiye’de üretim girdilerinin çok yüksek olduğunu söyleyen Susam, “Türkiye, dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyor. Enerji ve istihdam üzerinde çok büyük vergi yükü ve önemli kayıtdışı var. Tüm bu olumsuz koşulları ortaya koyuyor, ondan sonra da KOBİ’lere, ‘Haydi dünyayla rekabet et’ diyoruz. Böyle bir rekabet olamaz” dedi.
CHP’nin, KOBİ’leri ülkenin dinamik gücü olarak gördüğünü söyleyen Susam, “CHP iktidarında uluslararası lobilerin değil, üreten KOBİ’lerin hükümeti olacağız” diye konuştu.
Türeli, İzmir’in kamu yatırımlarından Ankara ve İstanbul’un yarısı kadar pay aldığını dile getirdi. Yüksel de, “Ekonomistler, Cumhuriyet tarihin en riskli döneminde olduğumuzu söylüyor. Bu açık şu an tamamen sıcak parayla finanse ediliyor. Sıcak parada küçük bir hareketlenme olsa, bu para ülkeyi terk etmeye kalksa ekonomi o gün çöker” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!