Cezaevi turu tamam görüşleri farklı

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi turu tamam görüşleri farklı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 00:00

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Ceza ve Tutukevleri Alt Komisyonu üyeleri, Aliağa Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi’ndeki incelemelerini tamamladı.

Haberin Devamı

Başkan Murat Yıldırım, “İddia edildiği gibi kamuoyunu derinden sarsacak cinsel istismar, taciz ve sistematik işkence gibi olaylar olmadığına şahit olduk. Bu arada bazen ferdi gelişen olaylar var. Daha önceden gelip tespit edilen ve savcılık tarafından da takip edilen durumlar var. Bunlar hem idari hem de adli olarak takip edilmektedir. Bakanlık tarafından da 2 tane kontrolör gönderilmiş durumda” dedi.

İfadeler aynı gibi
Komisyon üyesi BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ise gezdikleri koğuşların yarısında çocukların aynı ifadeleriyle karşılaştıklarını, bunu düşündürücü bulduğunu söyledi, “Aynı printırdan çıkmış gibi birbirine benziyordu” dedi. Bu iddiaları gündeme getirirken cezaevi personelini incitmek amacında olmadığını belirten Kürkçü, “Biz iddiaları ortaya koyduk ama doğru olduğunu söylemedik. Ben bu olayların takipçisi olacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şikayetler de var
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise toplam 12 koğuşu dolaştıklarını, bazı eksiklikler saptadıklarını, cezaevi koşullarının daha da iyileştirilmesi için raporlar hazırlayacaklarını kaydetti, “Cezaevine ziyaretçilerin geldiği günlerde yemeklerin düzgün çıktığı diğer günlerde kötü çıktığı şikayetleri aldık. Doktora çıkmak açısından, havale işlemleri açısından sıkıntılar yaşandığını, gönderilen mektupların ve şikayet dilekçelerinin yerine ulaştırılmadığı ile ilgili şikayetler aldık” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!