Çevre ödülüne layık sanayi tesisi yok

Güncelleme Tarihi:

Çevre ödülüne layık sanayi tesisi yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇEVREYE katkılarından dolayı kişi, kurum ve okullara her yıl Çevre Ödülleri veren Karşıyaka Belediye Meclisi, 1999-2000 yılı için değerlendirmesini tamamladı. Çevre Komisyonu, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çevre ödülünü hakeden sanayi kuruluşu ve dernek bulamadığı için bu dalda ödül verilmemesini kararlaştırdı.

KOMİSYON Başkanı Hüseyin Koçoğlu, ödüllerin Karşıyaka bölgesini kapsadığını belirterek, ‘‘Sanayi kuruluşlarını teker teker inceledik. Değerlendirmemizi, çevreye yaptıkları park, yeşil alan katkıları, geri dönüşüm kazınımları ve kirlilik yaratmayacak çalışmalarını baz alarak yaptık. Ancak, ödülü hakedecek bir kuruluş bulamadık'' dedi.

1999-2000 Çevre Ödülü kişi dalında Aysel Hitay'a verildi. Hitay, çevre duyarlılığı, sivil toplum örgütlerinde aktif görev alması ve geçtiğimiz yıl Türkiye'yi Gündem 21 çerçevesinde bitki örtüsü çeşitliliği açısından Uluslararası Platforma taşıyarak nadir yetişen bitki türlerinin koruma altına alınması için bir çalışma başlatması nedeniyle kazandı.

KATI atıkların geri kazanımı ve çevre halkını bilinçlendirme amacıyla düzenledikleri aktiviteler ve kampanyalar nedeniyle Özgiller Dalan İlköğretim Okulu'na da ödül verilmesi kararlaştırıldı. Çevre Komisyonu ve Belediye Meclisi tarafından oybirliği ile kabul edilen ödüller şilt ve berat olarak verilecek.

DAHA ÖNCE ÖDÜL ALANLAR

KARŞIYAKA Belediyesi Çevre Ödülleri dördüncü kez dağıtılacak. Daha önce 1996-97 yılında Sancar Maruflu, Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, Karşıyaka Anadolu Lisesi, 1997-98 yılında Tema Vakfı Başkanı Hayrettin Karaca, İzmir Menemen Organize Sanayi Bölgesi, Kurtuluş İpek İşeri İlköğretim Okulu, 1998-99 yılında ise hava kirliliği çözümü ile ilgili projesi nedeniyle Ömer Güler, İnci Şener ilköğretim Okulu kazanmıştı. 1998-99 yılında sanayi kuruluşları arasında ödüle layık kuruluş saptanamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!