Çeşme isyanı

Güncelleme Tarihi:

Çeşme isyanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2008 00:00

Dünya markası olabilecek Çeşme’nin bir türlü istenilen yere gelemediğini savunan Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ve Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel, ilçeye yatırım yapmak isteyenlerin önünün kesildiğini vurguluyor.

DENİZ, güneş ve kum üçlüsüyle yetinmeyen, jeotermal turizm, rüzgar sörfü ve yelken, kaliteli eğlence yerleriyle dünya turizm standartlarına uyum sağlamaya çalışan Çeşme’de, arazi tahsisi ve SİT kararları yüzünden yatırımların engellendiğini belirten Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Turizmde bir numara olma yolundaki Çeşme’ye büyük haksızlık yapılıyor" dedi.

Dünya turizminin, su sorununu çözmüş, kanalizasyonunu yüzde 80 tamamlamış, çevre düzenlemelerine önem veren Çeşme’yi alternatif destinasyonlar listesine aldığını hatırlatan Tütüncüoğlu, "10 yıl kadar önce doğru dürüst suyumuz yoktu. Ama barajımızı yapıp devreye sokunca halkımız tatlı su kullanmaya başladı. Bu yıl oldukça kurak geçiyor ama önlemler alıyoruz insanlarımızı susuz bırakmayacağız" dedi.

Tütüncüoğlu, Çeşme’nin, bu yaz termal kaynağıyla atağa geçtiğini belirterek, "Sheratoon, Ilıca, Pırıl, Taksim gibi büyüklerin yanısıra 60’a yakın otel tesisatlarını yenileyerek, şifalı sularla turizmde bu yıl Çeşme’nin adını dünyaya duyuruyor" diye konuştu.

Yatırımcı teşvik edilmeli

Başkan Tütüncüoğlu, Çeşme’nin Türkiye ve dünyanın en güzel bozulmamış turistik merkezlerinden olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Ancak ilçemizin gelişmesi mahkeme ve SİT kararları yüzünden önleniyor. Yatırımcılar arsa tahsisi yüzünden yıllarca bekliyor. Çeşme’ye yatırımdan vazgeçme noktasına gelindi. Bir an önce yatırımcıların önü açılmalı, teşvik edilmelidir. Bu uygulama termaliyle, sörfüyle, denizi, kumu, güneşi, ulaşımı ve rüzgarıyla her zaman dünyada sayılı bir marka olabilecek Çeşme’ye yapılan en büyük haksızlıktır."

Önümüze engel konuyor

Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, sorunların kaldırılmasıyla dünya markalarının da bölgeye geleceğine inandığını bildirdi, şunları söyledi: "Dedeman’ın Dalyan’da yaptığı bir tesis var. Taksim Otelcilik’in bir oteli eylül ayında hizmete girecek. Çeşme’nin yatak kapasitesinin artması gerekiyor. Yabancı gruplar da gelecektir. Turizm Bakanlığı buradaki altyapı projelerini ihale edip hayata geçirdiğinde Çeşme dünya markası olacaktır. Örneğin İzmir ve Çeşmeli işadamlarının kurduğu şirket üç yıldır arsa bulamadığı için 40 milyon dolarlık termal kür merkezi ve sportif alanlar yapılamıyor. Golf yatırımcıları da SİT kararları ve uygun arazi olamadığından bekliyor. Antalya’ya yapılan teşviklerin Çeşme’de neden uygulanmadığını anlamak mükmük değil."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!