Cesetsiz cinayet davası Uşak’ta

Güncelleme Tarihi:

Cesetsiz cinayet davası Uşak’ta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2011 00:00

TORBALI’da iki çocuk babası avukat Mümtaz Baytekin, 6 Kasım 2010’da evinden otomobiliyle ayrılmıştı. Uşak’a gittiği belirlenen avukattan bir daha haber alınamadı.

Haberin Devamı

Baytekin’in Uşak’a, evlenmeden önce 4 yıl ilişki yaşadığı C.Y. ile konuşmak üzere gittiğini belirledi. C.Y., eşi E.Y. ve ağabeyinin kız arkadaşı D.A., gözaltına alındı.

Kırmızı bültenle aranıyor

C.Y., 4 yıl yanında çalıştığı avukatın evlenme vaadiyle kendisini oyaladığını öne sürdü. Eski sekreter, M.Y. ile evlenmesine rağmen avukatın sürekli mesaj attığını, evliyken avukatla üç kez birlikte olduğunu söyleyen C.Y. ile eşi E.Y. tutuklanırken, D.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Kaçan ağabey E.Y. hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Biçmen, C.Y. ve E.Y.’nin, halen aranan ağabeyleri E.Y. için ağırlaştırılmış ömür boyu, D.A.’ya da 5 yıl hapis istedi. İzmir 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede savcı, sanıkların suçlamaları kabul etmemesi, ortada bir ceset olmamasına rağmen, bunun öldürüldüğü iddia edilen Baytekin’in sağ ve kayıp olduğu sonucunu doğurmayacağını vurguladı. Savcı, sanıkların çelişkili anlatımları da dikkate alındığında, birlikte hareket ederek cinayet suçunu işlediklerinin anlaşıldığını belirtti.

Yetkisizlik kararı

Haberin Devamı

İzmir 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, cesetsiz cinayet davasının ilk duruşması yapıldı. Başkan Erdoğan Bircan, iddianamede öldüğü iddia edilen Baytekin’in en son telefon kayıtlarından yola çıkılarak cinayetin işlendiği yerin Uşak olduğunu belirtti. Bu nedenle yetkisizlik kararı verildi, davanın Uşak Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerektiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!