Çelebioğlu’ndan yine gürültü protestosu

Güncelleme Tarihi:

Çelebioğlu’ndan yine gürültü protestosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2011 00:00

Çeşme Aya Yorgi Koyu’ndaki tek konutun sahibi Çelebioğlu Ailesi, yaklaşık 15 yıl sonra eğlence yerlerinin müzik sesine karşı yine eylem düzenledi.

Haberin Devamı

ÇEŞME Ayayorgi’deki tek konutun sahibi olan, geçmiş yıllarda müzik sesini kısmayan disko ve kulüplere karşı dev müzik sistemi kurup geceyarısı mehter marşı çalan Çelebioğlu Ailesi bu kez farklı bir eylem sergiledi.

Çeşitli sloganlar yazılı dövizlerle 100 metre ilerideki Marrakech Club girişine yürüyen, ailenin çoğunluğu çocuk yaklaşık 15 üyesi zaman zaman “Uyumak hakkımız, söke söke alırız” diye bağırdı.

Farklı eylem işareti

Kulüp girişinde güvenlik görevlileriyle Engin Çelebioğlu ve kızı Canan Çelebioğlu Tokgöz arasında kısa tartışma yaşandı. Ardından kulübü işleten Mehmet Özener geldi. Engin Çelebioğlu, “Uyuyamıyoruz. Müziğe karşı değiliz, ancak uyku saatlerinde sesin kısılmasını istiyoruz” dedi. Özener de ses ölçümü dahil herşeyin denetim altında olduğunu söyledi, “Kanunlara saygılıyız. Yetkililerce burada sürekli ölçüm yapılmakta. Bize verilen desibel izni ve verilen saat dilimleri altında çalışıyoruz. Herkese saygımız var. Burası dinlence yeri olduğu kadar aynı zamanda bir eğlence yeri” dedi. Protestocular daha farklı bir eylem yapabileceklerini belirtip ayrıldı.

Haberin Devamı

Eğlenceye karşı değiliz

Geçtiğimiz yıla kadar resmi makamlara yaptıkları başvurular sonunda belirli bir saatten sonra müzik sesinin kısıldığını söyleyen Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, bu yıl resmi makamlara şikayet etmediklerini belirtti. “Çeşme’den eğlenceyi çıkarırsanız turizm kalmaz” sözünün hatırlatılması üzerine Tokgöz, “Biz eğlenceye karşı değiliz. Konutların olmadığı koylarda yapılmalı. Ama Aya Yorgi Koyu’nda değil. İl Çevre Müdürlüğü’ne gürültü için telefon ettik. ‘Elimizdeki elemanlarla sadece İzmir’deki mekanları denetleyebiliyoruz. Çeşme’ye gelemiyoruz’ dediler. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

ÇELEBİ HOLDİNG

Türkiye’nin ilk özel yer hizmetleri şirketi olan Çelebi Holding, sivil havacılık sektöründeki entegre hizmetleriyle adından söz ettirdi. Holding, liman ve marina işletmeleriyle denizcilik, özel uçaklar ve havayollarına güvenlik ve personel, öğrenci taşımacılığı, filo araç kiralama, VIP araç, motosiklet kiralama ve kayıp bagaj teslimatı hizmeti ile turizm-taşımacılık sektörlerindeki şirketleriyle hitmet veriyor.

Haberin Devamı

Saygılı davranıyoruz

Özener, gazetecilere yaptığı açıklamada, kurallara uyduklarını öne sürdü, şunları söyledi: “İnanılmaz saygılı davranıyoruz. Ama sizin eviniz bir gece kulübüne 100 metre mesafedeyse ve bu koya hafta içi, hafta sonu 20-25 bin kişi geliyorsa bundan rahatsız olmamanız söz konusu değil. Şimdi, ‘Mekandan çıkan arabaların sesinden rahatsız oluyoruz’ demeye başladılar. Onların protestolarına saygı duymak lazım. Uyuyamayabilirler, 20-25 kişi Çeşme’nin sesi değildir. Aya Yorgi, eğlence koyudur. Yapacak bir şey yok, galiba böyle gidecek. Ya da devlet bir yaptırım yaparsa biz de onlara saygı duyacağız.”

Mehter Marşı çaldık

Türkiye ve dünya havaalanlarında yer hizmeti veren ve farklı alanlarda çalışan Çelebi Holding’in yönetim kurulu üyesi Engin Çelebioğlu da şimdiki yerin yıllar önce sağlık tesisi yapılmak üzere alındığını fakat dönemin belediye başkanı Nuri Ertan’ın, Aya Yorgi’nin çok özel bir koy olduğunu ve işletmelere açılmasını düşünmediklerini belirtmesi üzerine villa yaptıklarını söyledi, şöyle konnuştu: “İlk yıllarda burada Ertan Otel’den getirilen turistlere kasetten müzik yapılır, akşam üzeri dönülürdü. Sonra eğlence mekanları açıldı. Yanlış hatırlamıyorsam 1996’da, aşırı müzikten rahatsız olunca biz de 40 tane kolon ve müzik tesisatı getirttik ve kolonları onlara doğru çevirerek mehter marşı çalmaya başladık. Sorun sonunda çözüldü.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!