Çek şebekesi

Güncelleme Tarihi:

Çek şebekesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR'de çalıntı ve karşılıksız çek kullanarak piyasayı dolandırdıkları belirlenen şebekenin 4 elemanı yakalandı. Bir ihbarı değerlendiren mali polis, Karşıyaka'daki İldaş adlı gıda ve turizm şirketine baskın yaptı. Paravan olduğu anlaşılan şirket sahibi Kubilay Sezer (43), oğlu Tuğrul Sezer (22), kardeşi Seydi Sezer (38) ile ortakları İlhan Yeşil (21) gözaltına alındı.

Telefonla tehdit

Sorgulanan şebeke elemanlarının, başkalarından aldıkları çeklerle piyasadan mal aldıkları, ödeme tarihinde ise mal sahiplerini tehdit ederek sindirmeye çalıştıkları belirlendi. Şirkette yapılan aramalarda polis tarafından Adana ve Bursa'da aranan sabıkalı dolandırıcılar Ayhan Çoban ile Ali Ferruh Karabacak adına kesilmiş çok miktarda çekin şebeke elemanları tarafından piyasaya verildiği ortaya çıktı.

50 milyarlık tokat

Sanıkların bu yolla piyasadan 50 milyar lira değerinde mal aldıkları tespit edildi. Haklarındaki yasal işlemlerin tamamlandığı belirtilen sanıkların, çalıntı çek, dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı gibi suçlardan adliyeye sevk edilecekleri kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!