Canı sıkılan arıyor

Güncelleme Tarihi:

Canı sıkılan arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 01:37

MANİSA’da 63 ambulans ve 400 personelle hizmet veren 112 Acil Komuta Merkezi, 2012’de 66 bin 880, bu yılın ilk altı ayında ise 44 bin 152 vakaya müdahale etti.

Haberin Devamı

Organize Sanayi Bölgesi’nde modern bir binada hizmet veren merkez, asılsız ihbarlardan dertli. Özellikle yaz aylarında asılsız ihbarların arttığına vurgu yapan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Dr. Ayhan Korkmaz, günlük 5 bin çağrı aldıklarını ve bunlardan sadece 250’sinin gerçek olduğunu söyledi. Asılsız ihbarları yapan kişilerin 155’i aramaktan çekindiği, bu yüzden 112’ye yöneldiklerini ifade eden Korkmaz, çağrı merkezinde çalışan personelinde asılsız ihbarlar yüzünden çok zor durumda kaldığını ve psikolojilerinin bozulduğunu söyledi.

Canı sıkılan arıyor

Kabahat’e girebilir
Dr. Korkmaz, “Özellikle yazın tatile giren çocuklar 112’yi meşgul ediyor. Yer tarifi isteyen, ‘Canım sıkıldı sizinle konuşmak istiyorum’ diyen, sevgili bulmak isteyenler dahi çıkıyor. Zamanla yarışırken bu tarz isteklerin gelmesi bizi gerçekten çok üzüyor” dedi. Kartsız telefon denemelerinin 112 üzerinden yapıldığına da dikkat çeken Korkmaz, vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.
“Saniyelerle yarışıyoruz” diyen Dr. Korkmaz, asılsız ihbarda bulunan kişilerin tespit edildiğini ve savcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu belirterek, “Ancak bunlara takipsizlik kararı çıkıyor. Şimdi Sağlık Bakanlığı’nın bir çalışması var. Bu tür aramalar Kabahatler Kanunu kapsamına alınabilir. Böyle olunca suç unsuru oluşturacak. Biz de rahatlayacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!