Çanakkale’de alışveriş günleri

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale’de alışveriş günleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2012 00:00

ÇANAKKALE’ Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce düzenlenen “Alışveriş Günleri” kortej yürüyüşüyle başladı.

Haberin Devamı

Özlem Kayalı İlköğretim Okulu Mehteran Bölüğü’nün marşları eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü, Çarşı Caddesi’nde son buldu. ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Çanakkale’ye hizmet için çalıştıklarını söyledi. Engin, “İstiyoruz ki esnafın yüzü gülsün. Üyelerimizin yüzü gülsün. Çanakkale’nin yüzü gülsün” dedi. CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, çarşı esnafının yaşatılması gerektiğine değinerek, “Çarşımıza sahip çıkalım. Alışveriş Günleri, sembolik bir olaydır. Amaç, dikkat çekmek ve insanlara çarşısına sahip çıkma bilinci kazandırmak“ dedi.

Gökhan, 1.5 yaşındaki torunu Nil’e 55 TL ödeyerek akıllı oyuncak araba aldı. Esnaf ve vatandaşlara pilav ikram edilirken, Mehteran Bölüğü de marşlar seslendirdi.

Alışveriş Günleri, 13 Mayıs’a kadar Çarşı Caddesi’nde düzenlenecek etkinliklerle sürecek. Yapılacak etkinlikler arasında müzik dinletileri, değişik konularda sergiler, halk oyunları gösterileri ve kitap dağıtımı da yer alacak.
Ayrıca, etkinlik süresince Yalı Caddesi girişinde, Ziraat Bankası Merkez Şube önünde ve Aynalı Çarşı önünde palyaço gösterileri ile çocuklara balon, kumbara dağıtımı yapılacak. 9 Mayıs’ta Emrullah Katırcıoğlu Fasıl Grubu konser verecek. Etkinlik arasında Çanakkale-İstanbul Müzik Grubu, Akol Akademi, Çanakkale Koleji ve 18 Mart İlköğretim Okulu’nun enstrüman grupları, İsmail Kaymak Koleji Çiftetelli Grubu gösteri, dinleti ve konser sunacak. Alışveriş Günleri boyunca işyerleri saat 22.00’ye kadar açık kalacak, yüzde 10 indirim uygulayacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!