Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'nda 5 bin kişilik iftar

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Cumhuriyet Meydanında 5 bin kişilik iftar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2013 00:00

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın, ‘İstanbul Komşularıyla Güzel’ sloganıyla düzenlediği iftar yemeklerinin ilki Çanakkale'deki Cumhuriyet Meydanı’nda 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

İftar yemeği için Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’na, TIR ile getirilen masa ve sandalyeler yerleştirildi. Etkinlikler için bir de sahne kuruldu.

AK Parti bayraklarıyla süslenen meydan masa ve sandalyeleri almadı, Demircioğlu Caddesi’nin bir şeridine de taştı.

İftar yemeği boyunca caddenin bir şeridi araç trafiğine kapalı kaldı.

İftar yemeğine AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile AK Parti'li Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AK Parti Çanakale Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Öztunç ile binlerce partili katıldı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkaleliler'in Ramazan ayını kutlayarak başladığı konuşmasında,

Haberin Devamı

 “Bugün Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda cumhur, bir sofrayı paylaşmak adına bir araya geldi. Bir yudum ekmeği bölüşmek adına, aynı tastan çorba içmek adına, beraberce ortak değerler etrafında bir araya geldi. Bugün burada beraberlik, kardeşlik, sevgi ve saygı var. İşte bizler bu birliktelik, beraberlik ve sevgiyle daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. Çünkü bu millet bir araya gelmeyi, bu beraberliği Osmanlı’nın kuruluşunda da, Çanakkale Savaşı’nda da, Kurtuluş Savaşı’nda da, Cumhuriyeti kurarken de gösterdi. Çok şükür ki yine o anlayışın, o birliğin, o geleceğe kararlı bir şekilde yürümenin tezahürünün, görüntüsünün, fotoğrafının bugün Çanakkale’de Cumhuriyet Meydanı’nda cumhur en güzel örneğini veriyor” dedi.

İftar saatiyle birlikte kurulan sahneden bir imam tarafından ezan okundu. Tabldot olarak dağıtılan yemekler yendi.

Yemek duası yaptırıldı.

Tasavvuf müziği eşliğinde sema gösterisi gerçekleşti, halk müziği eserleri seslendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!