Can suyu kredisi için acele edin

Güncelleme Tarihi:

Can suyu kredisi için acele edin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2008 00:00

Küçük ve orta ölçekli işletmelere sıfır faizle verilecek 30-100 bin YTL arasındaki krediden yararlanmak için başvurular yarın başlıyor. Meslek kuruluşları kredi almak isteyen üyelerin gecikmemeleri konusunda uyardı.

KÜÇÜK ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından imalatçı esnaf ve sanatkarlarla KOBİ’lere yönelik 350 milyon YTL’lik destek paketine başvurular yarın başlayacak. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, imalat yapan esnafa çağrıda bulunarak, sıfır faizli kredilerden yararlanmak için zaman geçirmeden başvuruda bulunmalarını istedi.

Can suyu için geç kalmayın

Mutlu, ekonomik açıdan zor günler yaşayan esnaf sanatkarların bu tür finans desteklerine büyük ihtiyaç duyduklarını söyledi. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ise, imalatçı esnaf ve sanatkara yönelik olarak verilecek can suyu kredisinden faydalanmak isteyenlere "acele edin" uyarısında bulundu.

İHRACATTAN İSTİHDAMA

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, KOSGEB’in 15 Eylül'de başlattığı sıfır faizli ihracat destek kredisine Türkiye genelinde 4 bin 230, İzmir'den de 382 işletmenin müracaat ettiğini söyledi. Saka yarından itibaren başvuruları alınacak sıfır faizli istihdam endeksli cansuyu kredisi için de 250’den az çalışanı olan, yıllık net satış hasılatı ya da bilançosu 25 milyon YTL’yi aşmayan, KOSGEB veri tabanına kayıtlı, KOBİ Beyannamesi güncel ve onaylanmış işletmelere yararlanmaları çağrısında bulundu.

KOBİ'LER DE NEFES ALACAK

UŞAK Ticaret ve Sanayi Odası'na (UTSO) bağlı olarak çalışan KOSGEB Sinerji Odağı, can suyu kredisini KOBİ'lerin en iyi şekilde kullanabilmesi için çalışmalara başladı. UTSO Başkanı İsmail Karaman, geçmiş dönemlerde KOSGEB kredilerinden Uşaklı imalatçıların en fazla oranda faydalanmasını sağladıklarını, yeni can suyu kredisiyle KOBİ'lerin nefes alacağını ifade etti. Karaman, yaşanan ekonomik kriz ortamında, KOBİ'lerin krizi atlatmasında oda üyelerine destek sağlayabilmek için ellerinden geleni yaptıklarına dikkat çekti.

Yüzde sıfır faizli üç ay ödemesiz kredi

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, kredinin erkek imalatçı esnaf ve sanatkara 25 bin YTL, kadın için 30 bin YTL, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere 100 bin YTL olarak, sıfır faizli, üç ayı ödemesiz, 12 ay vadeyle kullandırılacağını belirtti. Kredide bölge limiti bulunduğunu, bu nedenle acele edilmesi gerektiğini söyleyen Geriter, "Başvurulara göre, bölgeler arasında limit kaydırmaları yapılabilecek. Bu destek programından 10 binin üzerinde işletmenin yararlanacağı tahmin ediliyor" dedi. Geriter, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmayan esnaf ve sanatkarların öncelikle en yakın KOSGEB Merkezi'ne başvurarak kayıt yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!