Çamur eserler yaşatıyor

Güncelleme Tarihi:

Çamur eserler yaşatıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2008 00:00

Bodrum Sağlık Vakfı Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde eğitim gören engelliler, bir yıl boyunca seramik atölyesinde yaptıkları ve kendi dünyalarını yansıtan çalışmaları sergiledi.

BODRUM Sağlık Vakfı Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören 120 engellinin, seramik atölyesi öğretmeni Gülperi Pahna Angın gözetiminde yaptıkları eserler, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Bodrum Belediyesi Meclis Salonu ve Sanat Galerisi’nde Kaymakam Abdullah Kalkan, Belediye Başkanı Mazlum Ağan ve Vakıf Başkanı Birol İnan’ın katılımıyla açılan sergi ilgi gördü. Sergide 3- 35 yaş arası 120 engelli öğrencinin yaptığı 460 seramik çalışması yer aldı. Çocuk teması ve Bodrum’un tarihi ve doğal güzelliklerinin konu alındığı eserlerde, balonlu ve uçurtmalı çocuklar, ilçenin simgesi evler, tekneler ve balık figürleri göz kamaştırdı. Bir yıl boyunca atölyede yaptıkları çalışmaları sergileyen engelli öğrenciler, seramik çalışmalarında kendi dünyalarını yansıttıklarını belirtti.

Sipariş verilebilir

Vakıf Başkanı Birol İnan, "Engelli öğrencilerimizin sergilediği üstün yetenek ve yaptıkları eserlerle, sergiye katılanları çok şaşırttı. Bizler onların bu başarıyı göstereceklerine hep inandık. Bu sergiyede büyük bir özenle hazırlandılar ve emeklerinin karşılığını alıyorlar. Sergiden elde edilen gelir yine vakıf için kullanılacak. Engelli çocuklarımızın yaptıkları bu çalışmaları ileride, yerli ve yabancı firmalarla iletişim kurarak, satacağız. Şirketler özel ve önemli günlerde, konuyu ve ne istediklerini bize bildirdikleri takdirde özel siparişlerde verebilecekler" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!