Çalışan Gazeteciler Günü’nde gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Çalışan Gazeteciler Günü’nde gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2014 13:24

EGE Ünivesitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, basın konseri düzenledi. Konser öncesi konuşan Basın - İş Sendikası Genel Başkanı ve CHP MYK üyesi Yakup Akkaya, Gazeteciler Günü’nde mesleğin her aşamasında çalışmış basın yayın ve gazetecilik işçilerinin, emekçileri için içleri ferahlatacak, mutlu edecek şeyler söyleyemeyeceğini bildirdi.

Haberin Devamı


Akkaya, “17 Aralık sonrası yaşanan rüşvet ve yolsuzluk olaylarla ilgili cesaretli soru sorulamaz hale gelindiğini” ileri sürdü, bazı medya kuruluşlarında işten çıkarmaları hatırlatarak, “Sadece işini iyi yaptığı için hapse atılan Ahmet Şık ve Nedim Şener gibi olmayı deneyin. Suçsuz yere atıldığınız dört duvar arasında nefes almaya çalışın” dedi.

Çalışan Gazeteciler Günü’nde gerginlik

Sait’e büyük tepki

Bu sırada salondaki AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, “Siyaset yapmayın” diye seslendi. Sait’in bu çıkışına salondakiler tepki gösterdi, “Defol” ve “Yaşasın basın emekçileri” sloganları atıldı. Konuşmasını tamamlayan Akkaya yerine geçince de tartışma sürdü, konuklar ayağa kalktı, Sait yuhalanmaya başlandı. Sait, müzik dinlemeye geldiğini söyleyerek salonda kaldı, çoığu gazeteci konseri dinlemeden çıktı. Tartışmaların gölgesinde kalan gecede, öğretim görevlilsi Ahmet Utku, Dilek Şafak Çakar, Seher Dilmaç Meriç ve Tolga Meriç konser verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!