Çakı gibi askerler

Güncelleme Tarihi:

Çakı gibi askerler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2008 00:00

Bedensel ve zihinsel engelleri sebebiyle askerlik görevini yerine getiremeyen vatandaşlar Ege’nin çeşitli merkezlerinde yemin ederek 1 gün süren temsili vatani hizmetlerini yerine getirdi.

Özel durumlarına rağmen 1 gün de olsa askerlik hizmetini yerine getirmenin heyecanını yaşayan erler, mutluluk ve coşkularıyla ’Türk askeri engel tanımaz’ dedirtti.

DENİZLİ: Askerlik görevini yerine getiremeyen 12 engelli, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda bir günlüğüne kışlada kaldı, yemin edip asker oldu. Tugay Komutanlığı’nda önce sancak töreni yapıldı, ardından engelliler bir elini silaha bir elini de arkadaşlarının beline koyarak yemin etti. Törene Kurmay Başkan Vekili Kurmay Yarbay Hilmi İyilikci, komutanlar ve aileler de katıldı.

MANİSA: 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda kent merkezi ve ilçelerden gelen ve yaşları 22 ile 32 arasında değişen 55 engelli bir günlük temsili askerlik yaptı. Yemin törenini, engelli yakınlarının yanı sıra Manisa Vali Vekili Salih Gürhan, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Belediye Başkan Vekili Kemal Sevinç ve Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Güzel de izledi. Engelliler askerlik yeminlerini ederken aileleri de sevinç gözyaşları döktü. Birliğe ilk katılan Erdal Muşu isimli engelli, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ufuk Tanker ise arkadaşları adına teşekkür konuşması yaptı.

MUĞLA: Marmaris’teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda üçü üniversite öğrencisi 13 engeli temsili olarak askere alındı. Asker kıyafetleri giyerek, bir gün komutanları eşliğinde eğitim yapan 13 engelli, törenle yemin etti. Yemin töreninde duygulanan engellilerin yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. İkisi tekerlekli sandalyeyle törene katılan engellilere, üs komutanlığında görevli askerler eşlik etti. Yemin töreninin ardından Tümamiral Parlakoğlu, engelliler, yakınları ve törene katılanlar fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!